За да боледувате по-малко през студения сезон и да не

...
За да боледувате по-малко през студения сезон и да не
Коментари Харесай

Защо трябва да пиете повече обикновена вода през зимата

За да боледувате по-малко през студения сезон и да не изстивате, тялото се нуждае от задоволително хидратация.

1. През зимата e нужна по-интензивна консумация на вода
Ето какъв брой тъкмо вода би трябвало да приемаш всеки ден
Всеки приказва за хидратация. Хидратация за загуба на тегло, хидратация за кожата, хидратация срещу отичане. Чувствате се изтощени? Пийн...
Прочети повече
Мнозина са на мнение, че в студеня сезон се нуждаят от малко течности, споделят, в случай че не се потим, значи и не е нужно да се пие вода. Но това е неправилно! Именно през студения сезон човек е най-застрашен от дехидратация и свързани болести.

Както предизвестяват специалистите, степента на дехидратация е още по-висока през зимния сезон, тъй като в същото време на годината към този момент не изпитваме жадност. Това ще е причина за голям брой проблеми за здравето. Още повече, честото пиянство на вода оказва помощ за запълване на стомаха ви и предотвратява увеличението или загубата на тегло, което е изключително настоящ проблем зимно време.

2. По-добре е от алкохола

Известният диетолог Пуджа Махиджа отбелязва значимостта на пиенето на вода вместо алкохол изключително, в случай че ви е доста студено:

- Когато е студено, можете неправилно да следвате остарялата сентенция, че единствено чаша водка ще ви стопло за малко. Всъщност алкохолът намалява телесната ви температура. След като пиете алкохол, първоначално може да ви стане топло, само че с времето ще усетите още по-голям мраз, припомня диетологът.
Пили ли сте сладка вода? Ето какви са изгодите от нея
Доказано е, че въглехидратите усилват прилива на сила и издръжливостта на организма по време на тренировки. Затова има толкоз мн...
Прочети повече
3. Водата оказва помощ да се затоплите

Според специалистите, елементарната вода може да помогне да не замръзнете през зимата. Въпросът е, че дехидратацията може да докара до хипотермия.

Така че желаете да знаете тайната на храненето, което оказва помощ за по-малко студуване през зимните месеци? Пийте повече вода! Когато сте обезводнени, размерът на кръвта ви понижава, което води до неприятна циркулация и тялото губи повече топлота. Пийте доста вода, с цел да се стоплите!

Учените предлагат на хората да държат до себе си бутилка с вода и да пият от нея през целия ден. Вашето тяло може да преработва вода единствено с избрана скорост и в случай че пиете прекалено много и бързо, остатъкът ще бъде изхвърлен, настояват специалистите.

Те са на мение, че течността от чая и кафето се смятат за хидратация. Дори безалкохолните и соковете механически способстват за дневния банкет на течности, само че специалистите не ги предлагат поради огромното наличие на захар. Алкохолът обаче не способства за това хидратиране.
Колко вода би трябвало да пиете и за какво?
Наясно сме, че е значимо да одобряваме задоволително количество вода, само че може би би трябвало да знаем какъв брой тъкмо. Това е значимо най-много през летни...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР