За да бъдеш добър държавник, трябва преди това да си

...
За да бъдеш добър държавник, трябва преди това да си
Коментари Харесай

Дончев каза при какви варианти ГЕРБ няма да вземе властта

За да бъдеш добър общественик, би трябвало преди този момент да си специалист, да има някакъв поминък. За да си политик, би трябвало да си лидер, да си водач. Това съобщи вицепремиерът и кандидат-депутат от ГЕРБ Томислав Дончев.

„ Свършихме добра работа в разнообразни сфери. Коалиционното ръководство е мъчно. Ще стане това, което хората са поискали “, разяснява той на въпрос за нова бъдеща коалиция с патриотите.

Според Дончев ръководството би трябвало да се базира на естествено партньорство. Той още веднъж сподели мнението си, че не изключва всевъзможни опити за „ някакъв кабинет, подсилен от не знам си какъв брой политически сили “, които да го брандират като експертен.

В предаването „ Лице в лице “ по БТВ Томислав Дончев бе безапелационен, че ГЕРБ не може да се прегърне с някой, с който са съперници. И добави, че в случай че ГЕРБ не съумее да сформира кабинет още веднъж, „ ще служи почтено в съпротива “. Кабинет на малцинството също не е вид, който би се приел в ГЕРБ, стана ясно от думите на Дончев.

В тази връзка вицепремиерът отхвърли изказванията на някогашния втори в ГЕРБ и сегашен ръководител на Републиканци за България – Цветан Цветанов, че на локална почва ГЕРБ си партнира с Движение за права и свободи.

Томислав Дончев не се съгласи и с констатациите на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов за ръководството на страната. Иванов беше посетител в студиото на „ Лице в лице “ преди този момент и неведнъж загатна името на вицепремиера. Това очевидно не се хареса на Дончев, който съобщи:

„ Г-н Иванов, с изключение на интелигентен и хубав, е хубаво е да бъде и вежлив. Забелязвам, че те с един различен господин обикалят и ми приказват на „ Томислав “, а аз нямам спомен да сме толкоз близки “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР