За да бъдем здравословно слаби, е добре да разберем как

...
За да бъдем здравословно слаби, е добре да разберем как
Коментари Харесай

Хранете се през 3 часа за бърз метаболизъм

За да бъдем здравословно слаби, е добре да разберем по какъв начин действа тялото ни. Когато го опознаем, ще можем да променим храненето си, тъй че да възстановяваме обмяната на веществата и да ускорим метаболизма. Така килограмите сами ще се топят.

Правилно работещият организъм е първата стъпка към съвършената фигура. За него са му нужни всички субстанции - белтъчини, въглехидрати и мазнини. Те трябват да се одобряват в съответствие 3:4:3 на всяко хранене, с цел да работи метаболизмът на цялостни обороти.

Колкото повече години минават, толкоз по-трудно е да се преборим с навиците си. Тялото ни е по този начин устроено, че се презапасява с мазнини, които е склонно да изразходва единствено в крайни случаи, когато всички други източници са изчерпани.

За да не позволите на мазнините да вземат превес и да изгаряте колкото се може повече от тях, то внимавайте какво слагате в чинията си. Залагайте на храни с негативни калории. Това са тези храни, за чието асимилиране се отделя повече сила, в сравнение с калорийния им състав.

Хапването през 3 часа пък е ключът към забързването на метаболизма. Диетолозите са безапелационни, че оптималното време сред храненията би трябвало да е 2-3 часа, защото по този начин се подтиква обмяната на веществата.

Правилото е, че колкото повече храна получава, толкоз по-бързо я усвоява то. Така подкожните мазнини се изгарят още по-бързо. Големите шпации без храна карат тялото да се ресурси с мазнини, които след това се изгарят още по-трудно.

 Готвене

Забързването на метаболизма обаче може да се реализира единствено посредством приема на вярна храна. Ако непрекъснато похапвате висококалорични изкушения, няма по какъв начин да се избавите от тлъстинките. Яжте здравословна храна на дребни порции. По-големи порции са разрешени на главните хранения.

Най-голямото хранене би трябвало да е сред 12 и 14 часа, не по-късно. Обърнете внимание на фибрите – като се изключи че засищат, те ще подтикват обменните процеси в организма ви. Те са в най-високи дози в плодовете и зеленчуците. Сред наложителните храни е и рибата – най-мощният стимулатор на метаболизма.

На организма му трябват 4 часа, с цел да усвои храната, колкото и лека да е тя. За да подтикваме този развой, е добре след хранене да се поразходим. Ако сте хапнали щедро и пренебрегнете раздвижването, рискувате да си навлечете стомашно-чревни проблеми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР