“За да бъдем ние добре, трябва всички покрай нас да

...
“За да бъдем ние добре, трябва всички покрай нас да
Коментари Харесай

Арест освети поредната масонска мрежа, оплела властта

“За да бъдем ние добре, би трябвало всички около нас да бъдат добре. “ Думите са на брат Иван Сариев, който е масон и някогашен популярен занаятчия на Обединената велика ложа на България. Сариев се прочу и като кръстник на финансовия министър Владислав Горанов, на който към този момент години наред дава безплатно луксозен апартамент, издигнат с честния труд на две велики масонски ръце.

Това е единствено един от образците за допустимо масонско въздействие върху вземането на решения. Нямаше да има проблем, в случай че масонството работеше обществено. Но това не е по този начин - в множеството случаи ложите имат секрети цели и употребяват подмолни канали, с цел да стартират свои членове на основни позиции, които след това държат според и употребяват за всевъзможни схеми.

Последният прегледен случай е с подполковника от НСО, посочен от прокуратурата като началник на група за мокри поръчки. Държавното обвиняване разгласи, че в мобилния му телефон е открита дейна връзка с настоящи магистрати, юристи, някогашни министри, държавни чиновници на високи позиции, евентуално членуващи в една и съща масонска ложа. С тях са обменяни отчети, документи, персонални данни на български и непознати жители, в това число постановления на Софийската районна прокуратура, изясни прокуратурата.

Този случай отново слага въпроса за тайните зависимости на масоните и

 

има ли в правосъдната система паралелна реалност,

 

по-извратена дори от фасадното статукво, обезпечено ни от ръководещите третата власт през болшинството във Висшия правосъден съвет.

Преди години Татяна Дончева изясни, че правосъдната система е " тапицирана от три лобита – масони, бизнес клубове и кръга " Доган ". През 2016 година Радан Кънев дефинира масоните като " впиянчени ченгета от Държавна сигурност, които си играят на рицари и се обличат в чаршафи ". Самият той е юрист и споделя от първа ръка, че масоните реализират “нерегламентирани контакти между тях на равнище юрист – прокурор, юрист – арбитър, арбитър – прокурор, и като артикул на тези нерегламентирани контакти в България се появяват ексклузивен брой необективни правосъдни решения и прокурорски постановления “.

Най-яркият образец в това отношение е процесът за изнудване против висшия прокурор Ангел Дончев, арестуван с 20 хиляди белязани евро в края на 2007 година и бе наказан на 3 години условно. От претекстовете на първата инстанция лъсна практиката, която от дълго време е социална загадка - прокурори да предизвестяват приятелите си, че ги заплашва следствие, както и че членове на Висшия правосъден съвет си разрешават да търсят информация за хода на инспекции. Акцията против Дончев потегли по сигнал на Емил Милев, че е изнудван поради инспекция на парцелите му. По това време Милев бе областен прокурор в Сливница, а след това стана юрист. Според мотивите Милев и Дончев са масони и другари. Имотите на фамилията на Милев в действителност са обект на инспекция. А Дончев желае парите, с цел да не " стане ужасно ". Милев съумява да се оплаче на основния прокурор Борис Велчев и висшият прокурор е арестуван с белязаните пари. Да, Дончев беше дефинитивно наказан. Но

 

тайните връзки и зависимости не бяха проследени

 

Това си остана просто едно дело за изнудване против върховен прокурор.

Интересна детайлност е, че претекстовете към присъдата на първата инстанция, в които са разказани връзките и масонското другарство на двамата прокурори, бяха засекретени с неуместния мотив, че в тях има подслушани диалози...

Управляващите небрежно затвориха тематиката през лятото на 2016 година Тогава депутатите задължиха магистратите, членовете на Висш съдебен съвет и на инспектората към него, да декларират  " всички свои действия и участия в организации, в това число секрети и/или неофициални организации и общества, юридически лица с нестопанска цел и в цивилен сдружения или обединявания ". Законът за правосъдната власт споделя още, че Висшият правосъден съвет води публичен указател на тези заявления. Не се планува автоматизирано премахване от правосъдната система, а само инспекция. Друг е въпросът по какъв начин някой ще бъде заставен да заявява участие в скрито общество и как ще се ревизира истинността на изказванията му.

Преди 4 години предлагането на Екатерина Захариева, тогава правосъден министър, бе, в случай че участието в масонска ложа не бъде заявено и след това бъде разкрито, това да е съображение за уволняване. Данаил Кирилов, който по това време беше началник на правната комисия в Народното събрание, определи предлагането като неуместно. " И да членувате в земеделска кооперация, в случай че някой каже, че разпоредбите на кооперацията не са задоволително обществени, това отново ще се окаже проблем ", изясни той. И добави, че масонските ложи са изцяло публично регистрирани в съдилищата. Седмица по-късно смени позицията си и самичък внесе предложение за тайните организации, което влезе в закона.

Текстът обаче остана мъртъв, а депутатите и членовете на Висшия правосъден съвет насочиха напъните си към воюването с членовете на сериозния Съюз на съдиите в България, който се приема като архизлото в правосъдната система единствено тъй като подлага на критика Сотир Цацаров, Бойко Борисов, Висш съдебен съвет, а в този момент и Иван Гешев (впрочем член на Съюза на ловците и рибарите в България).

Сега с групата към подполковника от НСО

 

прокуратурата и Висш съдебен съвет получават втори късмет за почистване в системата

 

И то освен в правосъдната.

Масонството не е закононарушение. Но при него се поставя клетва и членовете му са солидарни и си оказват помощ взаимно. А това слага под извънредно подозрение независимостта на магистрати и политици. Коя клетва би била водеща в съдбоносен миг - масонската или другата? Историята до момента демонстрира, че първата тежи повече.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР