За да бъде един бизнес оптимален и да функционира с

...
За да бъде един бизнес оптимален и да функционира с
Коментари Харесай

Как LEAN процесите правят бизнесите по-гъвкави

За да бъде един бизнес най-благоприятен и да действа с минимално непредвидени и непотребни разноски, тактиката за развиване би трябвало да е отворена към автоматизация и нововъведения. Васил Петров показа забавни елементи за “LEAN ” процесите, които дават изключителни резултати.

Товаса оптимизиращи бизнес интервенциите правила и практики, които имат за цел да изключат загубата на време и да усъвършенстват индустриалните процеси. Принципите са създадени от японския производител на коли Toyota през 50-те години и са необятно прилагани в разнообразни промишлености.



" LEAN " имат за цел да изключат загубата на време и да усъвършенстват индустриалните процеси. Те сашироко прилагани в разнообразни промишлености:

Определяне на цената, която клиентът придава на продукта или услугата и фокусиране върху доставянето на тази стойност.

Определяне на потока на процеса на доставка на продукта или услугата от началото до края и идентифициране на всички зони на загуба на време или неефективност. Подобряване на потока на работа посредством процеса, като се в профил всичко, което бави или пречи.

Създаване на " изтегляне " - система, при която продуктите или услугите се създават единствено когато има питане от клиента.

Непрекъснато възстановяване -постояненстремеж към усъвършенстване, като се преглежда и усъвършенства процесът и се разрешава на чиновниците да разпознават и вземат решение проблеми.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР