За човек от Запада отношенията между мъжете и жените и

...
За човек от Запада отношенията между мъжете и жените и
Коментари Харесай

Странни секс практики по света

За човек от Запада връзките сред мъжете и дамите и стадиите, през които минават те, са ясно регламентирани. Първа среща, след това още няколко, съпроводени от дълги телeфонни диалози и известия до късно през нощта. Кога тъкмо ще се стигне до секс, няма да дискутираме тъкмо в този момент, само че е ясно, че той заема главно място в връзките.

След разтърсващия секс и срещите до ранните часове на деня в един миг връзките се задълбочават и двамата заживявате дружно. Ако това е точният за вас човек, общото общуване е последвано от годеж, след това брак, а по-късно и деца, написа trafficnews.bg.

Но замисляли ли сте се, че сходно развиване на една връзка, изглеждащо за нас напълно в реда на нещата, в избрани краища на света вероятно ще бъде признато като побъркано и даже извратено. Затова и не бързаме да слагаме етикети, когато приказваме за нечии обичаи, само че признаваме си - взаимоотношенията сред мъжа и дамата в някои региони на земното кълбо ни накараха да потръпнем от смут и да благодарим, че сме родени в европейска страна.

За кои практики приказваме тъкмо, може да видите в идващите редове:

Нигерия

В Нигерия към момента важи оня принцип от предишното, в който любовта няма дума. Браковете там са средство за поддържане на положителни връзки и опазване на родовата целокупност. Поради тази причина, надали някой ще се учуди, че избирането на брачен партньор и брачна половинка става още от ранна детска възраст и правото принадлежи на родителите. Най-често избора попада на родственици, с цел да бъде непокътнат рода. Все отново обаче има късмет за брак по обич и точно той е забавната част. За да се ожениш за момичето, в което си влюбен, то би трябвало да успееш да я откраднеш по време на фестивала Гервол, без мъжът ѝ да те усети. Успееш ли ще бъде бракът ви ще бъде приет от обществото.

Непал

В Непал хората са много разкрепостени, когато стане дума за секс. За тях дамите са по-скоро владеене, което е извънредно тъпо. Още по-лоша е ориста на момичето, в случай че се омъжи за момче с доста братя или много представители от мъжки пол в фамилията, защото съгласно тяхната традиция, когато една жена се омъжи за даден мъж, в действителност тя се омъжва за цялото семейство и всички братя и мъже от фамилията имат равни права върху нея.

Папуа-Нова Гвинея

И тук не липсват странности, само че ще стартираме с по-нормалните неща, като да вземем за пример отделянето на момчетата от фамилията им, когато навършат 7 години. Те биват изпратени да живеят дружно с други връстници за интервал от три години, като по този метод народа има вяра, че момчетата се отърсят от женското въздействия. Следващата част обаче е много странна — с цел да станат същински мъжа, момчетата би трябвало да пият от спермата на старейшините. За едно с това би трябвало да си слагат пиърсинг, да пият значителни количества захар от захарна тръстика, както и да си пуснат кръв от носа. Последното в действителност не е еднократен обред, а смисъла му е, че когато жена им има месечен цикъл, то и те би трябвало да пуснат кръв от носа си.

О-в Мангайа

На тихоокеанския остров Мангайа съществува забавен бит, обвързван със секса. Когато стане на 13 години, момчето би трябвало да избере по-възрастна жена, която да бъде неговият гуру в любовта. Дамата би трябвало да помогне на младежа да се трансформира в мъж, а това се случва, показвайки му всички тънкости в любовната игра и секса. Дамата би трябвало да спи с него, колкото пъти е належащо, с цел да го трансформира в буен и умел ухажор.

В Мангайа, сходно на множеството островни общности, сексът заема почетно място в бита на индивида. Социалният статус на мъжа в Мангайа се дефинира точно от умеенето му в леглото и по-конкретно от това какъв брой пъти може да свърши за една вечер и съумява ли да задоволи брачната половинка си.

И защото сексът е изключително значим за мангайците, както към този момент споменахме, пред дамите няма ограничавания, познати за голям брой други общности, свързани със възбрана за полова интензивност преди брака. Напротив – девойките са поощрявани да имат по-голям брой полови сътрудници, с цел да придобият нужната им умелост, а и с цел да могат да намерят най-хубавия брачен партньор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР