За човек, който има проблеми с кръвта, не може да

...
За човек, който има проблеми с кръвта, не може да
Коментари Харесай

Вижте кои храни разреждат кръвта и кои я сгъстяват

За човек, който има проблеми с кръвта, не може да се каже, че е здрав. Първо ще се демонстрират проблеми с кръвоносните съдове, ще стартират да се образуват кръвни съсиреци, даже може да се стигне до инсулт. По принцип, върху положението на кръвта въздейства целият ни метод на живот: придвижване, хранене. Има и добра вест: благодарение на специфични артикули е допустимо да се усъвършенства съсирването на кръвта и да се защищити човек от тромбоза.

Гъстата кръв е доста рисково събитие. Увеличава се рискът от тромбоза и развиването на разширени вени. Работата на кръвоносните съдове е затруднена, кръвните съсиреци могат да блокират дребни съдове, да забавят подаването на О2 към разнообразни органи, да усилят риска от инсулт. Ето за какво, в случай че подозирате или знаете, че имате вискозна кръв, първо би трябвало да посетите доктор. А по-късно - преразгледайте диетата си. И включете артикули, които способстват за разреждането на кръвта.

Вода

Ние сме 90% вода, а кръвта се нуждае от естествен воден баланс в организма. Ето за какво, при първите признаци на разширени вени и други кръвни проблеми, би трябвало да помислите дали пиете задоволително вода. 2-2,5 литра дневно e междинната норма, само че в случай че имате и наднормено тегло, може да се наложи да пиете по 3 литра. Във всеки случай, тялото се нуждае от доста течности и лекарят ще дефинира самостоятелната доза най-точно.

Малини

Малините съдържат същото вещество като аспирина, който хората постоянно пият, с цел да понижат вискозитета на кръвта. Но аспиринът, както всички медикаменти, си има и странични резултати: отразява се отрицателно на стомаха и лигавиците, а малините - не. Така че яжте пресни малини, сладка от малини. Народната медицина предлага също и запарка от малинови листа и касис.

Ленено масло

Съдържа доста от нужните на кръвоносните ни съдове ненаситени мастни киселини, както и витамин Е. Той има способността да възвръща еластичността на кръвоносните съдове.

Мазна риба

Източник на потребни мазнини и герой против атеросклеротичните плаки.

Чесън

Мощен антиоксидант, има противовъзпалителен резултат, подкрепя резорбцията на кръвни съсиреци. Препоръчва се да се употребява свеж, леко изсушен на чист въздух.

Водорасли

За кръвта са доста потребни продуктите, съдържащи йод. Те понижават вискозитета на кръвта и усилват съдовия тонус. Така че всички морски блага са първият претендент за масата.

Домати

Ликопенът, съдържащ се в тях, оказва помощ да се възстановяват равнищата на холестерола. А рутинът укрепва стените на кръвоносните съдове.

Райска ябълка

В нея се съдържат доста антиоксиданти, а с помощта на флавоноидите, райската ябълка разрежда кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, укрепва кръвоносните съдове и възстановява холестерола в кръвта.

Червено зеле

По принцип, всички типове зеле са потребни, в това число ферментиралото, само че аленото съдържа доста калий, който е извънредно потребен за кръвоносните съдове, както и витамините С и В. Поради това зелето подтиква метаболизма, усъвършенства качеството на кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Цитруси

Те съдържат витамин С и доста течности. Особено добре разрежда кръвта лимонът. Така че чаят с лимон и лъжица мед, е страхотна концепция.

Meд

Оказва доста добър резултат върху кръвта, в това число и за разреждането й. Предотвратява тромбозата.

Покълнали семена от пшеница

Отлично ще разредят кръвта, в случай че изяждате минимум по 1 супена лъжица дневно. Хубаво е да ги добавяте към салатите, дружно с щипка ленено масло.

Джинджифил, канела, куркума

В кората и корените им се съдържат кумарини. Тези съединения разреждат кръвта и предотвратяват образуването на съсиреци. Кумарините се съдържат също по този начин и в корените на хряна, люцерната, глухарчето, целината.

Продукти, които покачват кръвосъсирването
Освен продуктите, които разреждат кръвта, има и такива, които я сгъстяват и усъвършенстват съсирването й. В някои случаи (като при наранявания) това е потребно. Трябва да уточним, че множеството от продуктите оказват слаб резултат по повод сгъстяването на кръвта и здрав човек, който няма проблем с гъстотата на кръвта, може даже да не забележи резултата от използването им. Но това не значи, че този резултат не съществува.

Ако знаете, че имате проблеми с вискозитета на кръвта, риск от тромбофлебит и други неприятни заболявания, би трябвало деликатно да ядете следните артикули:

• елда;

• мазнини от скотски генезис: свинска мехлем, маслини, мазни млечни продукти;

• дреболии, изключително телешки черен дроб, както и мозък, бъбреци;

• банани;

• орехи;

• шипки;

• зелени зеленчуци;

• коприва;

• равнец;

• дъбова кора;

• царевична коса.

Всички тези артикули съдържат витамин К, който усилва кръвосъсирването.

Общи рекомендации
Ако кръвта ви е по-гъста, значимо е освен да избягвате продуктите, които способстват кръвосъсирването. Като цяло, би трябвало да преразгледате отношението си към храненето. Ограничете сладкото, мазнините и пикантните храни. Яжте повече зеленчуци и плодове, пийте чиста, не газирана вода. Прости рекомендации, които чуваме съвсем всеки ден, само че не ги изпълняваме...

източник: здраве.то
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР