За чистка в ръководството на Чечения съобщи московската медия "Новая

...
За чистка в ръководството на Чечения съобщи московската медия "Новая
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров е почнал чистка?

За чистка в управлението на Чечения заяви московската медия "Новая газета ".

Според информацията на изданието водачът на съветската самостоятелна кавказка република Рамзан Кадиров е почнал да отстранява неуместните му служители. От постовете си са били освободени локалният министър на изключителните обстановки Руслан Яхиев, ексминистърът на селското стопанство Дикмагомед Мулаев и вицепремиерът с сектор обществена политика Халид Вайханов. Както уточни "Новая газета ", тримата и още няколко високопоставени чиновници са били уволнени и пандизчии в полицейско ръководство в столицата на Чечения – град Грозни. "Един от тях не е издържал на мъченията ", добави медията.

От администрацията на чеченския водач са определили материала на "Новая газета " като подправена вест. "Ние не можем да разясняваме подправени вести. Създателите на такива "сензации би трябвало да бъдат подвеждани под правосъдна отговорност ", е декларирал чеченският министър по етническата политика и връзките с медиите Джамбулат Умаров.

По-рано през днешния ден РИА Новости заяви за завършек на на първото правосъдно дело в Русия за разпространяване на подправени вести. Московски издател и негов помощник са били санкционирани с общо 260 000 рубли (около 3600 евро). Двамата са били приети за отговорни в корист с конституционното право за независимост на изложение, е пишело в постановлението на магистратите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР