За чистка сред върхушката в съобщава . С указ, подписан

...
За чистка сред върхушката в съобщава . С указ, подписан
Коментари Харесай

Чистка сред върхушката в Саудитска Арабия

За чистка измежду върхушката в оповестява.
С декрет, подписан от името на, са били уволнени високопоставени служители. Сред натирените е имало и двама членове на ръководещата в Рияд династия (ал Сауд). Принц Фахад бин Турки е бил освободен от поста командващ въоръжените сили на предвожданата Саудитска Арабия военна коалиция в Йемен, а неговият наследник Абдулазис бин Фахад се е дал прошка с длъжността заместник-губернатор на северната провинция Ал Джоуф.
 Съединени американски щати са получили данни за основаването на цех за обработка на уран в Саудитска Арабия Съединени американски щати са получили данни за основаването на цех за обработка на уран в Саудитска Арабия
Американските разследващи служби учат информацията за опитите на Саудитска Арабия да построи дружество, предопределено за прера...
Освен двамата аристократи от постове са били освободени още четирима топчиновници, чиито имена и длъжности не са били обявени.
В едикта на монарха се е посочвало, че шестимата за направили финансови измами в изключително огромни размери.
Британската медийна корпорация добави, че най-вероятно чистката е била подхваната от престолонаследника Мохамед бин Салман, който през 2016 година е станал в действителност държавен глава на кралството на Арабския полуостров.
" Уволненията са били подбудени от желанието на принца да в профил възможни съперници за трона. Саудитска Арабия няма конституция и надлежно - ясни правила за заместничество на властта ", уточни още BBC.
 Кралят на Саудитска Арабия е признат в болница Кралят на Саудитска Арабия е признат в болница
84-годишният държател на Саудитска Арабия, крал Салман бин Абдулазиз, е бил признат в болница в столицата Рияд, като страда от инфектиране...
 
Принцът е получил интернационална поддръжка откакто е оповестил огромна акция против корупцията в страната. Той обаче си навлякъл рецензии поради убийството на журналиста и критик на властта в Рияд Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул през 2018 година, както и поради опита за очистване на някогашен чиновник на тайните служби на монархията, изработен преди към две години в Канада.
Мохамед бин Салман е станал обект на нападки и поради продължаващата интервенция на кралството в гражданската война в Йемен, почнала през 2014 година Рияд е поел управлението на боен съюз, помагащ на саудитското държавно управление на размирната страна, биещо се против шиитски бунтовници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР