За четвърти пореден ден в Гърция има трицифрени нови случаи

...
За четвърти пореден ден в Гърция има трицифрени нови случаи
Коментари Харесай

Гърция въвежда нови мерки след 151 нови случая на инфекция

За четвърти следващ ден в Гърция има трицифрени нови случаи на Covid-19, а през последните 24 часа са регистрирани 151 нови случая, от които единствено седем след проби, осъществени на входните пунктове в страната.
От началото на епидемията 5 270 души са инфектирани, а общо 210 са умряли.
Службата за гражданска отбрана по рекомендация на Комисията по епидемиология и с решение на способния министър, разгласи нови ограничения и разширение на една от съществуващите.
От сряда всички, които идват в Гърция от Малта, би трябвало да имат негативен тест за Covid-19, изработен до 72 часа преди пътуването.
В идващия интервал се анулират всички литургии, както и търговски панаири и изложби.
Забраната за посещаване на всички нощни клубове, питейни заведения, кафенета, клубове с музика онлайн и други сходни, се удължава до края на месеца.
Барове, плажни питейни заведения и клубове се смятат за „ гнезда на ковид " заради тълпата.
Гражданската отбрана на Гърция наложи изключителни ограничаващи ограничения на остров Порос от през днешния ден, 7 август 2020 година за 10 дни, заради нараствания брой случаи през последните дни.
В изключителна среща с локалните управляващи през днешния ден следобяд ръководителят на Гражданска отбрана предизвести, че ще бъдат наложени ограничавания във втория по величина град Солун, в случай че броят на случаите с ковид не намалее. Крайният период за решението е 15 август.
Август е пикът на летните ваканции на гърците, а 15 август се свързва с няколко локални празника и шествия заради Успение Богородично.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР