За четвърти пореден ден спад на новите случаи на заразени

...
За четвърти пореден ден спад на новите случаи на заразени
Коментари Харесай

Нов спад на новозаразените с коронавирус в Германия за четвърти пореден ден

За четвърти следващ ден спад на новите случаи на инфектирани с ковид регистрира Германия, оповестява Reuters.
Нови 3 677 случая на COVID-19 са доказани за последното денонощие  в страната. С тях общият брой на инфектираните нараства на 95 391 души.
По информация на Института за инфекциозни болести " Робърт Кох " това е четвъртият следващ ден, в който се отбелязва спад на новозаразените в Германия, откакто през вчерашния ден новите случаи бяха 5 936.
За последните 24 часа още 92 души с ковид са умряли в страната. По този метод общият брой на смъртните случаи към този момент възлиза на 1434.
Защо в Германия има толкоз малко жертви
Ситуацията в Германия не се изяснява с някакво чудотворно и гениално решение, за което други не са се сетили, а с към този момент прочут набор ограничения:

Според специалисти с комбинацията от тези ограничения Германия е съумяла към този момент да защищити най-уязвимата група на възрастните хора и да забави до известна степен епидемията си.
Основната централизация на заболели е във възрастовата група сред 35 и 59 години, следвана от групата на 15-34-годишните, а едвам на трето място са възрастните над 65 години.
И по-млади хора също прекарват заболяването тежко, само че голямото болшинство от тях я претърпяват, защото цялостното им здравословно положение е по-добро. Това е измежду аргументите за ниската за момента смъртност. Протоколът за тестване на нови заболявания е доста демократичен в Германия.
В множеството други европейски страни има централен орган, който прави всички проби за нови болести - както е и в България сега. За разлика от тях в Германия през цялото време всеки доктор може да прави тест за ковид и общественото здравно обезпечаване го покрива, изяснява Кристиан Дростен, водещият вирусолог в берлинската образователна болница Charite, пред NYTimes.
Можете да следите случаите на ковид в България и по света в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР