За четвърти път в професионалната си кариера Юп Хайнкес застава

...
За четвърти път в професионалната си кариера Юп Хайнкес застава
Коментари Харесай

Ще успее ли Спасителя този път?

За четвърти път в професионалната си кариера Юп Хайнкес застава на треньорския пост в обичания си Байерн (Мюнхен). Първият му престой в клуба бе преди цели 30 години.

През цялото това време статутът на клубна легенда напълно справедливо се затвърждаваше от експерта с всяко последващо негово идване в Мюнхен.

 Снимка 316877
Източник:

Задачата за Хайнкес не е нещо ново за него, само че този път обстановката е по-различна. Той би трябвало не просто да поеме юздите в клуба, а да го извади от безспорната рецесия, в която е изпаднал.

На 5 точки зад Борусия и унижени от Пари Сен Жермен в Шампионската лига, звездите на Байерн имат потребност от същински Ренесанс

Слабите резултати и неприятната атмосфера в съблекалнята принуди клубните шефове да освободят Карло Анчелоти, макар че съгласно някои критици на тази линия на развиване на баварците този ход не беше напълно правилен. Това наложи Хайнкес да възроди кариерата си, откакто към този момент бе обявил, че се пенсионира и няма да се връща към футбола.

 Лош сигнал за футбола от Мюнхен
Лош сигнал за футбола от Мюнхен

Трудно е да си представим Карло Анчелоти в Уест Хем...

Юп към този момент един път бе в ролята на избавител за клуба, когато опитът с Юрген Клинсман се оказа несполучлив през 2009-а година. Тогава 72-годишният ментор избави ситуацията в последните няколко седмици от сезона. Сега е друго. И напълно не става дума за седмици. На 5 точки зад Борусия и унижени от Пари Сен Жермен в Шампионската лига, звездите на Байерн имат потребност от същински Ренесанс , от фактическо и фактически увещание за оня желан требъл точно с Хайнкес отпред, реализиран преди 4 акции. Тогава Байерн бетонира позицията си на отбор с обезпечено място в международния Топ 3. Сега обаче този статут е изгубен. И задачата не е по никакъв начин лесна.

От оня дрийм отбор може да ги няма Манджукич, Лаам и Швайнщайгер, само че пък към момента налични са Мюлер, Робен, Рибери и Нойер. Въпреки че последните двама са с тежки травми, а холандецът влиза в познатия като " натежала футболна възраст " стадий от кариерата си.

 Юп Хайнкес: Байерн има нужните качества, с цел да покаже друго лице
Юп Хайнкес: Уверен съм, че Байерн може да се върне на победния път

72-годишният експерт бе показан публично като треньор на " баварците "

В Мюнхен се надяват, че Хайнкес ще възвърне освен формата, само че и манталитета на спечелили на своите звезди, като има разполагаем една година, с цел да го реализира.

Практическият прагматизъм и положителните връзки на експерта с клубните ръквоодители несъмнено са измежду предпоставките за триумф на Юп, само че въпросът е дали рецесията към този момент не е прекомерно дълбока, а пътят - прекомерно дълъг за изминаване.

 Снимка 316874
Източник:

В последните няколко дни пък на дневен ред е и друга любопитна възможност, обвързвана с клуба - след престоя си в Байерн, Хайнкес да бъде сменен от... Йоаким Льов . Едва ли някой би обвинил селекционера на Германия, в случай че той реши да опита шанса си на " Алианц Арена ".

Юп Хайнкес би трябвало още един път да избави тима. А за какво не и целия клуб...

Самият Льов се пошегува, че е допустимо Хайнкес да го размени на поста, който заема сега.

Най-сериозният претендент за дълготрайно ангажиране с Байерн обаче остава треньорът на Хофенхайм - Юлиан Нагелсман.

 Детето-чудо в Бундеслигата Юлиан Нагелсман извънредно за ТОПСПОРТ: Тим Вийзе ми лепна прякора
Детето-чудо в Бундеслигата Юлиан Нагелсман извънредно за ТОПСПОРТ: Тим Вийзе ми лепна прякора " Младия Моуриньо ", желая да наложа собствен почерк

Вижте какво съобщи особено за нашата медия 29-годишният експерт

Без значение обаче дали Нагелсман или Льов ще застанат отпред на баварския исполин, до лятото има още доста време.

А с цел да бъде престоят на идващия експерт прелестен в Мюнхен, Юп Хайнкес би трябвало още един път да избави тима. А за какво не и целия клуб...

 Снимка 316875
Източник:

Превод : Георги Петков
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР