За четвърти път тази година ДФА “Филип Кутев ще сътвори

...
За четвърти път тази година ДФА “Филип Кутев ще сътвори
Коментари Харесай

ДФА „Филип Кутев“ представя спектакъла ДИВИ ЯГОДИ

За четвърти път тази година ДФА “Филип Кутев ” ще сътвори величествен театър в зала 1 на НДК. На 04 декември ще имаме опция да се насладим на концерт, който ще бъде заключителен от поредицата тържествени концерти, включени в извънредно сполучливото, национално турне на ансамбъла по случай 70 годишния му празник. 

Ще имаме опцията да се насладим още веднъж на динамичния театър “ДИВИ ЯГОДИ ”, 19 години след премиерата му. 

Този концерт показва Държавния ни отбор в нова светлина. Вестник “Индипендънт ” отделя особено внимание на публикация от продуцента Джо Бойд, който коментира, че Държавният ни отбор не се вписва в клишето, което преследва уравниловката на фолклорното благосъстояние.  



Акцент на спектакъла е фолклорът на другите етнически и религиозни групи.

Определен за етноспектакъл, " ДИВИ ЯГОДИ ", вплита колорита на другите етноси, населяващи нашата красива татковина и демонстрира по едно и също време познатата и непозната България, посредством гения на основния хореограф на ДФА “Филип Кутев ” - Ивайло Иванов.

Музиката ще бъде напълно преаранжирана и паралелно с фолклорните принадлежности от оркестъра ще зазвучат цигулки, виола, виолончело и клавир, по музика на композитора, диригент, и шеф на ДФА “Филип Кутев ” - Георги Андреев. Само преди дни той бе отличен с влиятелната премия " Кристална лира 2022 " за върхови достижения в региона на българското музикално-изпълнителско и танцово изкуство. 

“ДИВИ ЯГОДИ ” е показан с голям триумф в залата на ЮНЕСКО в Париж, както и на музикалния фестивал за етнопрограма в Барбикън център - Лондон. 

Концертът се провежда от OLDBG и е осъществен с финансовата поддръжка на Национален фонд Култура по план „ Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации “. Официален медиен сътрудник БНР.

Билетите за концерта са с атрактивни понижения за възпитаници, групи и фамилии с деца и могат да бъдат закупени от мрежата на eventim, електронен билетен център НДК, както и билетен център НДК. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР