За четвърта поредна събота жители от Северозапада излязоха на протест

...
За четвърта поредна събота жители от Северозапада излязоха на протест
Коментари Харесай

За четвърта поредна събота Северозападът протестираха с искане за магистрала и тунел

За четвърта поредна събота поданици от Северозапада излязоха на митинг с искане за построяването на автомагистрала сред Видин и София и тунел под прохода "Петрохан ".
Десетки хора от Видин се събраха на следващ митинг против неприятното положение на пътищата, натоварения трафик и честите произшествия. Протестиращите направиха автошествие по бул. "Панония " и се насочиха към изхода на Видин в посока София, където оставиха колите си и затвориха основния път.
Организаторите на митинга споделят, че не имат вяра на обещания и желаят решение на Министерския съвет за неотложно пускане на процедурите, а строителството да бъде приключено през 2021-ва година, заяви БНР.
Протести във Видин ще има всяка събота до решаването на казуса, безапелационни са уредниците.
Протестиращите се оплакаха, че върху тях се оказва напън. Твърдят, че номерата на колите се записват, а участниците в мирните шествия биват снимани. На огромна част от тях към този момент са и формирани актове. Данните бяха изнесени на конференция на "Движение Единни за смяна " - един от уредниците на митинга.
"На персоналния ми телефон ми се показаха и ме попитаха за среща и като отидох към този момент ми споделиха, че трябвало да ми сформират акт. Първо се пробваха откъм колата и като им споделих, че нямам никакво нарушаване, ми споделиха, че тогава ще ми сформират акт като за пешеходец ", описа той.
Натиск има - твърди и Димитър Николов от уредниците на митингите в Монтанско.
Забелязахме, че на предишния митинг минаха и записаха номерата на колите на всички. Това е напън..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР