За четвърта поредна кампания се запазва тенденцията, общият размер на

...
За четвърта поредна кампания се запазва тенденцията, общият размер на
Коментари Харесай

Нов спад на двойно застъпените площи, показаха проверките на ДФЗ

За четвърта поредна акция се резервира наклонността, общият размер на застъпената повърхност и броят на земеделските стопани, които са ги обрисували, да понижават доста. Това сочат данните от завършилите кръстосаните инспекции в Държавна фирма „ Земеделие “ за Кампания 2018. За актуалната акция са открити поддържания в заявките на 9 456 претенденти с обща повърхност 5 457 ха. За съпоставяне - за Кампания 2017 стопаните със застъпени площи са били с 1 000 повече, а общият размер на двойно заявената повърхност е над 6 000 ха.

Държавна фирма „ Земеделие “ уведомява земеделските стопани, претенденти по схемите и ограниченията за директни заплащания, че стартира процедурата по изпращане на уведомителните писма за откритите поддържания. Съгласно член 17, алинея 3 от Наредба 5 за изискванията и реда за подаване на заявки по схемите и ограничения за директни заплащания, в период до 20 работни дни от приемането на уведомително писмо, само че не по-късно от 1 декември 2018 година, претендентите би трябвало да се явят в съответната регионална дирекция на Държавна фирма „ Земеделие “. Там следва да показват документи, доказващи правото за прилагане на застъпените площи.

Земеделските стопани имат опция да създадат информация за застъпванията за Кампания 2018 и какъв е размерът на двойно заявените площи в секция „ Система за самостоятелна информация по Директни заплащания ”. Платформата се намира на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие ”.

Кандидатите, които са създали електронна информация в уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие ” и са открили, че в заявените от тях площи има поддържания, могат да приготвят документите, доказващи правото за прилагане на земите, и да ги показват в регионалните дирекции на ДФЗ и преди връчването на уведомително писмо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР