За четвърта поредна година в 23 града на страната днес

...
За четвърта поредна година в 23 града на страната днес
Коментари Харесай

Мотообщността във Варна ще почете днес паметта на загиналите мотористи

За четвърта поредна година в 23 града на страната през днешния ден ще бъде маркиран Денят в памет на починалите и в поддръжка на потърпевшите мотоциклетисти. Инициативата е на Българската мотоциклетна медия и е подкрепена от Главната дирекция „ Национална полиция “.

Проявата, проведена от Българската мотоциклетна медия, е част от обществената мото акция “Ние сме хора, не “донори ” и е включена в календара със събития, отдадени на Европейския ден без жертви на пътя - 26 септември.

Целта на самодейността е мотоциклетистите освен да почетат паметта на починалите свои сътрудници, само че и да извърнат внимание на останалите участници в придвижването върху спецификата при ръководството на мотор, да допринесат за повишение на пътната просвета и понижаване на експанзията на пътя.

Във Варна в 10:00 ч. мотористите ще се съберат на Цирковата площадка, където се намира мотоклуб “Диви деца ”.

В 10:30 ч. група мотоциклети ще потегли към лобното място на бате Чочо, където ще бъде поднесен от варненското мотообщество. В колоната ще вземат присъединяване по един представител на клуб и няколко представители на неклубни мотоциклетисти, оповестяват от мотоклуб “Диви деца ”.

В 11:30 ч. по стратегия участниците би трябвало да се върнат на Цирковата площадка, където духовник ще отслужи заупокойна молитва за починалите мотоциклетисти и освети особено квалифициран за случая курбан. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР