За четвърта поредна година София ще събере най-изявените майстори в

...
За четвърта поредна година София ще събере най-изявените майстори в
Коментари Харесай

София става сцена на топ импровизатри от 3 континента


За четвърта поредна година София ще събере най-изявените майстори в жанра на спонтанния спектакъл. Вече обичайният Международен импро фестивал ще се организира от 23 до 29 септември.

Този път той е отдаден на тъмната и светлата страна на комедията, предлагайки на публиката разнообразни шоу формати - от занимателни със своята лекост и глупост, до изпълнени с мрачен комизъм и трагични импровизации.

Организатор на събитието е Златин Цветков, създател на „ ШиЗи Импро Театър”.

Камерната сцена на спектакъл „ Сълза и смях “ ще посрещне трите най-популярни импро трупи в Европа, които, като се изключи че ще показват своя неоспорим сценичен гений, ще водят и 25 уъркшопа върху характерни импровизационни способи и стилове.

Във фестивалната стратегия ще се включат и професионални групи от 12 страни, измежду които Съединени американски щати, Англия, Испания, Португалия, Франция и Израел.

Те ще забавляват и вдъхновят публиката с разнообразни импро формати.

В първите два дни на програмата ще забележим спонтанните шоута най-хубавите български импро трупи, в останалите четири интернационалните посетители ще показват програмата си на британски.

“Най-добрите импровизатори на Стария континент притеглят феновете на всички места по света, тъй като имат голям опит и богат диапазон от способи да забавляват.

Почитателите на жанра в София ще имат неповторимата опция да видят най-популярните трупи, които в другите вечери ще играят радикално разнообразни представления.

Това ще бъде импро коктейл от качествена занимателна спонтанност”, споделя Златин Цветков.

Всеки от 6-те фестивални дни публиката ще има шанса да се любува на 3-часови комедийни шоупрограми .

Импровизаторите ще основават подиуми и цели сюжетни линии единствено по думи, заложени от публиката - без сюжет, без декори и костюми, само че с доста положителна сила и положително въодушевление.

Към професионалните групи ще се причислят и фенове на спонтанното изкуство, както и смесени групи от съпътстващите уъркшопи.

Кулминацията на всяка вечер ще бъдат „ светлите “ и „ тъмните “ шоута на гост-преподавателите , които ще покажат по атрактивен и несравним метод другите нюанси в спектъра на комедията.

Билети за фестивала могат да се закупят от касата на спектакъл „ Сълза и смях “, както и на https://www.salzaismyah.bg/.

Предлагат се както колективен билет за всички фестивални дни, по този начин и самостоятелни билети за обособените вечери.
1024x768 Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Table Normal " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family: " Times New Roman " ; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР