За четвърта поредна година ПФК ЛЕВСКИ се включва в Европейската

...
За четвърта поредна година ПФК ЛЕВСКИ се включва в Европейската
Коментари Харесай

Левски подкрепи Европейската седмица на спорта

За четвърта поредна година ПФК ЛЕВСКИ се включва в Европейската седмица на спорта, която цели поощряване на спорта и физическата интензивност.

Европейската седмица е самодейност на Европейската комисия, целяща да поддържа въвеждането на нови действия и по едно и също време с това да се опре на към този момент съществуващите и сполучливи инициативи в европейски, народен, районен и локален подтекст. Кампанията, която се организира в цяла Европа (#BeActive в обществените мрежи), има за цел да подтикне европейските жители да бъдат дейни през тази седмица и да останат дейни през цялата година.

ЗАЩО?

Спортът и физическата интензивност способстват доста за качеството на живота на европейските жители. Въпреки това, сега равнището на физическата интензивност е в застой и даже спада в някои страни. Европейската седмица на спорта е отговор на това предизвикателство. Липсата на физическа интензивност има негативни последствия освен върху здравето на обособения човек и обществото като цяло, само че води и до съществени стопански загуби. Освен това, спортът има капацитет да бъде дипломат за приемливост и гражданско схващане в цяла Европа, както е и безспорно средство за обществено приобщаване.

КАКВА Е ЦЕЛТА?

Целта на Европейската седмица на спорта е да предизвиква присъединяване в спортна активност и физическа интензивност и да увеличи осведомеността, по отношение на многочислените изгоди от тях. Седмицата е за всеки, без значение от възраст, генезис и равнище на спортна подготовка. Инициативата следва да сплоти хората, обществената власт, спортните придвижвания, организациите на гражданското общество и частния бранш.

КОГА?

Европейска седмица започва на 23-и и ще продължи до 30-ти септември 2018 година Участващите страни ще имат опция да организират действия и прояви на национално ниво до края на месеца.

 ММС провежда Европейска седмица на спорта
ММС провежда Европейска седмица на спорта

Кампанията ще бъде открита на 10 септември в София
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР