За четвърта поредна година Областна администрация Русе се присъединява към

...
За четвърта поредна година Областна администрация Русе се присъединява към
Коментари Харесай

„Посланик на доброто“

За четвърта поредна година Областна администрация Русе се причислява към самодейността за Държавната организация за протекция на детето /ДАЗД/ – „ Посланик на положителното “.

Идеята е да се разпространяват истории за хора, които са създали положително за
дете и/или за фамилията му в сложен миг, неволя или при тежък случай
и по този метод са трансформирали житейската му орис към по-добро.
Най-вълнуващите истории ще бъдат снимани и разпространявани. Те би трябвало да се изпращат в период до 1-и октомври тази година на някои от следните два e-mail-а:,. Задължително условие е историите да бъдат в размер до една общоприета страница – A4 и най-много 2500 знака. Необходимо е също да се уточни лице за контакт, с което от ДАЗД да се свържат при нужда.

„ Нека повярваме в положителното, само че и самите ние да вършим повече положително. “, съобщи регионалният шеф на Русе Анатоли Станев. „ Сигурен съм, че нашето общество е способно да съхранява и предава тези полезности. Нека не разрешаваме искрата на положителното и вярата да угасне. Заедно ще се оправим с всички провокации “, добави още регионалният шеф.

Настоящата самодейност е продължение на Празника на положителното, чието начало беше сложено през 2019-а по случай честванията на 30 години от приемането на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето. Тя се явява първия интернационален акт, утвърждаващ човешките права на всички деца
по света.

Наградата „ Посланик на положителното “ ще бъде избрана от комисия, ръководена от ръководителя на ДАЗД. В комисията ще вземат участие представители на Съвета на децата към ДАЗД, специалисти, общественици и представители на медиите. Досега с наградата „ Посланик на положителното “ са отличени над 50 персони и организации, измежду които лекари, учители, пожарникари, цивилен организации и най-много хора, които са приели помагането на деца и фамилии в потребност за тяхна естествена задача в живота. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР