За четвърта поредна година Държавна агенция закрила на детето“ организира

...
За четвърта поредна година Държавна агенция закрила на детето“ организира
Коментари Харесай

Теодора Иванова: Посланиците на доброто са с различна професия, но всички са обединени да правят добро

„ За четвърта поредна година „ Държавна организация протекция на детето “ провежда самодейността дипломат на положителното. Тази година ще бъдат връчени премиите на хора, които през 2022г. са направили нещо положително “. Това съобщи за БГНЕС ръководителят на Държавна организация протекция на детето (ДАЗД), Теодора Иванова.

„ Посланиците на положителното са на друга възраст с друга специалност, само че всички те са обединени към едно – желанието да създадат нещо положително “, съобщи още Иванова. „ Трудно реагираха посланиците, с цел да им връчим премия, тъй като за тях да вършат нещо положително е всекидневие. Екипът на ДАЗД постави страхотни старания, с цел да провежда тази гала, която е изпълнена с доста обич и доста очаквания, тъй като ние желаеме да покажем положителното и да го споделим с всички хора “, разяснява още ръководителят на Държавна организация протекция на детето.

„ Посланик на положителното “ за 2022 са Никол Николова и Ралица Минкова. Двете девойки занапред са избрали да основават положително. Когато научават за ориста на дете, което се нуждае от интервенция в чужбина, вземат решение че не може да седят безучастни. Освен с положителни сърца, те са извънредно надарени. И по този начин дружно основават детската брошура “Приключенията на кончето Сапфир “, написана от 10-годишната Никол и илюстрирана от 12-годишната Ралица. С помощта на родителите си издават увлекателната и всички средства от продажбата й постъпват в сметката на нуждаещото се дете. Над 1000 деца от над 60 обществени услуги в цялата страна годишно се ангажират в спортни занимания и надпревари с помощта на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск. Седемнайсет клуба на Федерацията работят интензивно с деца от обществените услуги. Всяка година обезпечават и 20 стипендии за най-успешните спортисти измежду децата и младежите в риск. През 2022 година Програма „ Детско опазване на здравето “ на Пирогов отпразнува своите 10 години. За това време едни от най-хубавите лекари са прегледали безплатно над 18 500 деца в разнообразни градове в страната. Малките пациенти и родителите им освен са били съветвани, само че и при нужда им е указано лекуване и надлежно следене на положението им. Списъкът на посланиците на положителното за 2022 година се добавя и от планинският избавител Мартин Джокин. За него да е планински избавител е детската му фантазия, тъй като по този начин съчетава любовта си към планината и опцията да бъде потребен и да оказва помощ на хората. Неговият татко също е планински избавител и Мартин е в планината с него и другите от отряда на ПСС към БЧК от доста дребен. С към този момент десетки избавителни акции зад тила си Мартин е безапелационен, че най-голямото благополучие е да схванеш, че индивида, на който са помогнали, към този момент е добре. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР