За четвърта година Окръжен съд–Шумен участва в образователната програма Съдебната

...
За четвърта година Окръжен съд–Шумен участва в образователната програма Съдебната
Коментари Харесай

Шуменски магистрати завършиха учебната година във Венец

 trsh3105-2  конституция
За четвърта година Окръжен съд–Шумен взе участие в просветителната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури ”. Програмата се реализира по силата на Споразумение за съдействие сред Висшия правосъден съвет и Министерството на образованието и науката. Основни цели на пилотната просветителна стратегия са обогатяване познанията на учениците по отношение на статута, структурата и функционалностите на правосъдната власт в Република България, образуване на правна просветеност и просвета, предварителна защита на детското принуждение, реализиране на разбираемо и отворено към обществото правораздаване, повишение на доверието в правосъдната власт.

Стремежът на Окръжен съд–Шумен да разшири обсега на програмата измежду учащите даде позитивни резултати, регистрират от институцията. През образователната 2017-2018г. цялостен лекционен курс по тематики като „ Структура на правосъдната власт ”, „ Представяне на специалността арбитър ”, „ Превенция против приложимост на наркотични субстанции ”, „ Трафик на хора ”, „ Хулигански прояви на малолетни лица и последствия. Детското принуждение ”, „ Домашното принуждение над малолетни и малолетни и ограничения за отбрана правата на жертвите “, „ Съдебни процедури с присъединяване на деца и правата на децата “ изнасяха съдии и чиновници на Окръжния съд. Слушаха ги възпитаници от 9 до 11 клас в три учебни заведения от област Шумен.

СУ „ Н.Й. Вапцаров “ в шуменската община Венец бе едно тях. През целия втори образователен период лекторите посещаваха децата в средищното учебно заведение. Последният час се организира в Съдебната палата в Шумен, където младежите имаха опцията да се срещнат с реда в постройката и правосъдната зала. Прожекцията на привиден углавен развой провокира неприкрит интерес. Възможността да се снимат в правосъдната зала добави страстите на децата на финала на образователната година. Всички получиха и подарък – Конституцията на Република България, обезпечена от Висшия правосъден съвет особено за просветителната стратегия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР