За четирите години от сключване на споразумението с Турция Европа

...
За четирите години от сключване на споразумението с Турция Европа
Коментари Харесай

Кючуков: За четири години Европа не направи нищо да спре мигрантите

" За четирите години от подписване на съглашението с Турция Европа се успокои и не направи нищо. Нито направи промени в Дъблинския правилник, нито предприе политически ограничения за прекъсване на войната в Сирия. Затова и е изцяло разумно разразяването на новия спор сега ", съгласно шефа на Института за стопанска система и интернационалните връзки Любомир Кючуков.

До този миг реакцията по отношение на мигрантите е " прекачване на казуса на съседа " - както по отношение на Турция, по този начин и по отношение на Италия, Гърция и надлежно България.

Кючуков уточни, че бежанците, които се намират на територията на Турция, са действителен проблем, само че и управляващите в страната ги употребяват в няколко уточни - легитимация на турското военно наличие в Сирия, превъзмогване на политическата изолираност, в която се оказа Ердоган, както и приемане на спомагателни средства, нужни на самата стопанска система.

" За да се позволи обаче фрапантно казуса, войната би трябвало да спре, а по тази линия Европа нищо не е направила напоследък, както през всичките тези години ", уточни Кючуков, който установи, че даже и стилистично към този момент не се приказва за решение на казуса, а се отграничаваме - приказва се за статистика, а не за жертви.

Според Кючуков решението може да бъде само политическо и признато в разговор сред Турция и Европа.

В студиото на Нова телевизия беше и Мажд Алгафари, който беше по-категоричен за това, че бежанците, които се намират сега на границата сред Турция и Гърция, са най-вече мигранти, които не бягат от региони на война, а търсят избавление от бедността в личните си страни.

Сирийци съвсем няма, иракчаните също са доста малко, съобщи Алгафари, като добави и че с изключение на в Идлиб, в останалите региони на Сирия война и военни дейности няма. Той не вижда никакво съображение тези мигранти да бъдат одобрявани, като прикани за използване на член 299 с цялостната му мощ - миналите нелегално границата би трябвало да влизат в ареста и да бъдат осъждани. Алгафари е угрижен, защото и съгласно него границата на България не са пази добре, защото половината от техническите средства - камерите - не работят. Ако не преминат през Гърция, мигрантите ще се насочат към България.

Няма никакво съображение тези хора да бъдат одобрявани у нас, безапелационен е Мажд Алгафари. Той също прикани за политически ограничения и съществени стъпки, тъй като с изключение на заплахата на границата с Гърция, съществува и Африка, а се оказа, че бедността на Африка е проблем на Европа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР