За четиринадесета поредна година пчеларското дружество „Нектар“ в Мездра отбеляза

...
За четиринадесета поредна година пчеларското дружество „Нектар“ в Мездра отбеляза
Коментари Харесай

XIV-та изложба-базар Пчеларство се състоя в Мездра

За четиринадесета поредна година пчеларското сдружение „ Нектар “ в Мездра означи празника на пчеларите с изложба-базар на пчелни артикули. По традиция те бяха показани пред постройката на община Мездра.
Председателят на сдружението Иван Братинов поздрави пчеларите и гостите и им пожела годината да е плодородна.
Гости на ревюто бяха кметът на oбщина Мездра инж. Събков и началникът на Общинска работа „ Земеделие “ Петьо Мазнев. Инж. Събков поздрави пчеларите и означи, че със своя скъп труд всекидневно се грижат за природата и човешкото здраве. Кметът бе безапелационен, че ще се ускори контролът от страна на Общината и Общинска работа „ Земеделие “ върху активността на земеделските производители, с цел да се избегне своеволното напръскване на земеделските площи с препарати, пагубни за живота на пчелните фамилии.
В изложбата-базар „ Пчеларство- 2018г. “ се включиха 6 членове на пчеларско сдружение „ Нектар “. Те показаха многообразие от разнообразни типове мед, измежду които акациев, билков, манов и новата композиция от шипка-акация-глог. Гостите на ревюто имаха опцията да опитат и закупят още пчелен прашец, клей, прополис и разнообразни типове прополисова смес в композиция с гроздова ракия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР