За четири години автоматите за билети в столичните трамваи и

...
За четири години автоматите за билети в столичните трамваи и
Коментари Харесай

Автоматите за билети в градския транспорт спестили 70 000 лева от ресто

За четири години автоматите за билети в столичните трамваи и тролеи са ощетили пасажерите със 70 000 лв.. Това е сумата от невъзстановено ресто. Стотици пасажери в София всеки ден се сблъскват с този проблем. Трябва да разполат с тъкмо приготвена сума -1 лев и 60 стотинки. В противоположен случай - получават билет, само че не и ресто.

,,Гледам постоянно да поставям тъкмо, в случай че нямам и отида при господина за билети, стартират всякакви забележки'', споделя пасажер в градския превоз.

Системата за таксуване е въведена през 2008 година, когато цената на билета е 1 лева

Преди 10 години изискванията за таксуване са били такива. Сега има монети от 2 лева, а тя не може да премине през отвора на касовия уред. Ако човек има монета от 2 лева, би трябвало да си купи билет от ватмана, не може от касовия уред.

,,Ако се пуснат да вземем за пример 3 монети по 50 ст. и една от 20 ст., което прави 1,70 лева, няма да се върне ресто от 10 ст.'', изяснява различен пасажер пред bTV.

Така за четири години от невъзстановено ресто в автоматите са останалите 70 000 лв..

,,Тези спестени пари се заприхождават в касата на сдружението със специфични протоколи и се употребяват за поддръжка на същата система. Този валидатор като се повреди би трябвало да се купи нов - един подобен валидатор коства 800 евро. Един касов уред е 1500 евро'', показват от градския превоз.

Пътниците желаят час по-скоро съвременна система за таксуване и валидиране на билетите, която да не ги ощетява, а и да е по-удобна. Такава система се чака до се вкара през средата на идната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР