За четири дена това е втори удар за района. Отново

...
За четири дена това е втори удар за района. Отново
Коментари Харесай

Плачевната Равносметка: Много Къщи Са Буквално Помлени От Градушката В Свищовско

За четири дни това е втори удар за региона. Отново е прекратена железопътната линия сред Свищов и Левски. Нанесени са обилни материални вреди на пътната инфраструктура. Няма бедстващи хора.

Село Морава още веднъж е от най-засегнатите, уточни кметът Георги Георгиев пред БНР. По думите му град и дъжд са падал към 20 минути.

" Докато пристигнах на центъра, видях, че по тази улица, която се намира в дясната страна, потегли река “.

Осем пасажери са били евакуирани от пътническия трен сред Левски и Свищов. Хората са извозени с коли на община Свищов до домовете си.

Пострадалите се оплакаха, че в резултат на пороя, асфалтът по улиците е безусловно изринат, а някои от нивите с царевица са наводнени. Повече от локалните нямат застраховки, които да покриват вредите.

Вътрешният министър Младен Маринов и министърът на земеделието Десислава Танева дружно с шефа на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов тази заран ще дойдат в Свищов с цел да създадат оглед на потърпевшите селища.

Градушката е засегнала посеви с лук и картофи и край Летница, четири землища в община Левски и монтанското село Горна Вереница. Прекъснати са връзките на всички места, само че токът е възобновен.

" Започна мощна буря, по-късно изсъхнал град. Може би 10 минути валя града и беше като дребни орехчета. Абсолютно всичко, цялата градина, ми е унищожена. Беше доста ужасно, такова нещо не съм виждала до в този момент ", споделя пенсионерката Ваня Недева от Летница.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР