За бунт в наказателната колония (затвор с по-лек режим) в

...
За бунт в наказателната колония (затвор с по-лек режим) в
Коментари Харесай

Бунт в наказателна колония в Херсон и обстрел по село край Белгород

За протест в наказателната колония (затвор с по-лек режим) в Херсон оповестява Кирил Стремусов, заместник-ръководител на Херсонска област, представен от ТАСС в неделя. Служители в пандиза са отворили килии, първо в женските отделения, и са почнали да пускат пандизчии. Имало е комплициране, безпорядък, почнало е недоволство.

Според Стресумов това е опит за проведена провокация от страна на службите за сигурност на Украйна. Организираният протест е бил спрян от съветските военни.

" Пенитенциарната работа в Херсонска област към този момент е напълно под контрола на украинските управляващи ", рапортува Стресумов. Помощ са оказали и военните.

Половината от личния състав на колонията е избягал. В момента военна полиция и следователи проверяват обстановката. В същото време изпълняващият длъжността шеф на колонията е призовал чиновниците да се върнат на работа.

Херсон е единственият регионален център, който се намира под контрола на руснаците още от началото на нашествието в Украйна. Руските сили откриха и краткотрайна администрация, а украинското разузнаване счита, че Кремъл има намерение да провежда референдум - заслон за оповестяване на самостоятелност и в следствие присъединение към Русия, по сходство на референдума в Крим и обстановката с двете сепаратистки републики ДНР и ЛНР.

Руските организации оповестяват и за украински обстрел по Белгородското село Середа. При нападението е ранен един граждански, заяви губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. Селището Середа е в Шебекинския градски регион, източно от Белгород и граничи с Украйна на юг.

Сутрешната сводка на съветското Министерство на защитата е цялостна по традиция с изброяване на ударени украински обекти, само че без конкретика по две линии - места на дейни бойни дейности, както и загуби на съветските сили, в това число и в жива мощ. От началото на войната в края на февруари месец, Русия е съобщавала два пъти за убити съветски военни в Украйна - последния път на 25 март, когато Руското министерство на защитата заяви за 1351 починали военнослужещи. Преди това имаше единствено още едно изтъкване на броя починали военни - на 2 март.

Ракетните войски и артилерията са поразили шест контролни пункта, 123 региона на централизация на жива мощ и военно съоръжение и 13 артилерийски батареи на въоръжените сили на Украйна на огневи позиции. В резултат на ударите са унищожени до 150 националисти и са изведени от строя 26 единици военна техника ", рапортува в утринния си брифинг представителят на съветското МО Игор Конашенков. Ракетните войски и артилерията на съветските сухопътни войски са поразили към 140 обекта

Руската оперативно-тактическа и армейска авиация е нанесла удари по 32 региона, където са били съсредоточени жива мощ и съоръжение.

Конашенков добави, че през нощта високопрецизни ракети са изумени два командни пункта и четири склада за ракетно и артилерийско оръжие и муниции на Украйна. Те се намират в регионите на Запорожие, Парасковиевка, Константиновка и Новомихайловка в Донецката национална република.

Освен това през нощта съветските средства за противовъздушна защита са свалили 15 украински дрона, прехванали са тактическа ракета " Точка-У " и 11 снаряда " Смерч ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР