За БСП твърдят, че ще гласуват 32,1% от избирателите, а

...
За БСП твърдят, че ще гласуват 32,1% от избирателите, а
Коментари Харесай

„Галъп”за електоралните нагласи: БСП вече изпреварва ГЕРБ

За Българска социалистическа партия настояват, че ще гласоподават 32,1% от гласоподавателите, а за ГЕРБ – 31%. Това е моментна фотография на електоралните настройки за изборите за Европейските парламент от последното изследване на „ Галъп”.
„ Тренд ”: Българска социалистическа партия излиза с минимална преднина пред ГЕРБ Скандалите към жилищата са нанесли забележима имиджова вреда на главната ръководеща партия, показват социолозите
Данните са от ежемесечното без значение националнопредставително проучване, извършено сред 5 и 11 април, извършено е измежду 1015 пълнолетни българи в цялата страна.

„ Ефектът на свадите и разкритията от последните седмици води до разколебаване на електората на ГЕРБ. Това на процедура изравнява позициите на Българска социалистическа партия и ГЕРБ и дава даже моментна по-изгодна позиция за левицата”, разясняват от организацията.

Резултатът на Движение за права и свободи не се трансформира – 11,1%, а в патриотичното пространство изпъква Вътрешна македонска революционна организация с 5% поддръжка.

Следват „ Демократична България “ с 4,5% и „ Воля “ – с 3,5%, „ Атака “ – с 1,9%, АБВ („ Коалиция за България “) – с 1,5%, НФСБ с 1,4%, „ Възраждане “ и „ България на жителите “ с по %, и близо 4% други. 2,2% декларират, че ще гласоподават с „ Не поддържам никого “.

Заявяващите, че ще гласоподават сигурно са 34% от всички интервюирани. По-скоро ще гласоподават – 28%, по-скоро няма да гласоподават – 12%, сигурно няма да гласоподават – 18%, а 8% не знаят или не могат да отговорят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР