За БСП избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите,

...
За БСП избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите,
Коментари Харесай

БСП остават на позициите си в и за коалицията

За Българска социалистическа партия избори в този момент значат още безпорядък, задълбочаване на рецесиите, липса на Народно заседание, което да взима съответни решения, неопределеност и неустановеност.

Не можем да допуснем това да стане, отсече водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на незабавен брифинг пред публицисти след изявата на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Днес се е състояло още по-спешно съвещание - изпълнителното бюро и министрите.

Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия не се тормозят от избори, само че ги намират за нездравословни и нелогични в сегашния миг.

За Българска социалистическа партия най-важно в кратковременен проект е да се одобри актуализацията на бюджета. Предложенията, които подхождат на концепциите на социалистите, са включени в актуализацията на бюджета - младите фамилии с деца, понижаване на налозите, увеличение на пенсиите, да се усилят ваучерите за храна за служащите, да се овладеят цените с премахването на данък на стоките, да се подкрепят земеделските производители със 168 млн. лева, да се дадат в допълнение средства за транспортни линии в отдалечените места, карти за пенсионери и хора с увреждания, да се подкрепи промишлеността и да има работни места.

Нинова съобщи, че изрично поддържа политиката, декларирана от премиера Кирил Петков за битка с корупцията и с модела " ГЕРБ ". Навсякъде е обрасло със зависимости, обири и бойкот на хора от предходния модел, разяснява тя.

Нинова поддържа кандидатурата на вътрешния министър Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ. Нито сме разговаряли, нито сме изявявали искания за постове. От наша страна не е имало нито един скандал за постове с обединението. В тази коалиция сме за други неща, сподели Нинова в отговор на въпрос дали социалистите ще имат искания за овакантените министерски постове.

Сектор " Пътища ", който стана ябълката на раздора в обединението не е тематика на Българска социалистическа партия.

Нинова не отговори на въпроси по тази причина дали Българска социалистическа партия ще поддържа друго държавно управление, с различен министър председател в границите на 47-то Народно заседание, както и не предвижда какъв брой време живот остава на сегашния парламент.

Нинова не е знаела авансово за изказването на Слави Трифонов, само че са разбрали за сериозния спор сред Има Такъв Народ и Политическа партия. Излизането на Има Такъв Народ не трансформира позицията на Българска социалистическа партия - няма да дадат единодушие за повдигане на ветото на Република Северна Македония. Нинова вижда работата на държавното управление сериозна, усилена и с огромни и съществени промени и с удвоени старания, даже и без Има Такъв Народ.

" С Има Такъв Народ беше по-интересно в обединението ", пошегува се Нинова и прикани медиите да се прояви успокоение и мъдрост, с цел да може да се излезе от актуалната обстановка. С разсъдък и успокоение би трябвало да подсигуряваме спокойствието на хората, акцентира Нинова.

В неделя Българска социалистическа партия ще организира пленум.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР