За БСП е ясно пред какво е изправена държавата. Опитваме

...
За БСП е ясно пред какво е изправена държавата. Опитваме
Коментари Харесай

Нинова: Опитваме се да се разберем за бюджета

За Българска социалистическа партия е ясно пред какво е изправена страната. Опитваме се да реализираме съгласие първо за съставянето на постоянен кабинет, само че в случай че това не се случи - най-малко до болшинство сред първо и второ четене на актуализацията на бюджета. Да реализираме единодушие сред всички рационални, нужни ограничения за страната за посрещане на няколко рецесии, с които всички сме наясно - Коронавирус рецесията, икономическите последствия от нея и нужните средства за компенсации за служащи и компании. Също по този начин обществените проблеми с инфлацията и увеличението на цените. Мигрантската вълна. Добронамерено и рационално желаеме да използваме дребното останало време, с цел да реализираме най-малко това и да не оставим България в тежко положение на прага на тези рецесии. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с работодатели и синдикати, представена от Нова ТВ.

По думите ѝ всички сме наясно, че длъжностен кабинет не може да се оправи в някои сфери без решение на Народното събрание и без законодателни промени.

„ Няма да ви въвличаме в политическия диалог. Не желаеме да ви предизвикваме това стеснение. Разбирателството е наша работа и ние се опитваме да я свършим доброжелателно и отговорно. Но имаме потребност от вашия взор - на синдикатите и работодателите, на вашите отзиви и оферти по актуализацията на бюджета сред първо и второ четене, по които да търсим единодушие с другите три партии - “Има подобен народ”, “Демократична България” и “Изправи се, БГ! Ние идваме” ", сподели още Нинова и добави, че Българска социалистическа партия са сюрпризирани от държанието на “Демократична България”.

„ Това, че не пристигнаха на срещата значи освен липса на подготвеност за диалози за постоянен кабинет, само че ние чакахме на тази среща най-малко да сме сигурни, че те биха подкрепили рационални оферти сред първо и второ четене. С този отвод те малко затрудняват този развой и минират актуализацията на бюджета. Знаете какъв брой е рисково сред първо и второ четене всяка партия да стартира да си прави нейните оферти, да стартира един популизъм и наддаване, и най-после нито едно от тези оферти да не събере нужните гласове. Вече имаме опасения, че в тази обстановка, в която сътрудниците не демонстрират схващане и отговорност може да не се стигне до актуализацията, препоръчана от служебния кабинет. Тези, които се съпротивляват на това наше изпитание ще си носят политическата отговорност. Все отново сме решени да продължим, да опитаме всичко допустимо и да има някакъв разсъдък. Утре имаме среща с “Има подобен народ”. Ако и те потвърдят, че няма да поддържат кабинет, най-малко да стигнем до някаква експертиза за актуализацията на бюджета. Въпреки че с днешното държание на “Демократична България” това е под въпрос. Но няма да се откажем, тъй като това е належащо и на България, и на хората сега ", разясни водачът на Българска социалистическа партия. И добави, че от партията желаят да чуят мнението и предложенията на синдикатите.

„ Вече изслушахме много представители на браншови организации. Що се отнася до ограниченията за стопанската система множеството считат, че препоръчаното от служебния кабинет в актуализацията не е задоволително. Те насочиха съответни оферти, които ние ще обсъдим, ще обработим и в случай че би трябвало - ще внесем в Народното събрание. Същото се отнася и по някои от обществените оферти. Сами разбирате, че най-трудно ще бъде разбирателството по преизчисляване и актуализация на пенсиите. Всички парламентарно показани партии по време на гласуването на първо четене на бюджета оповестиха противоречие с препоръчаното от служебния кабинет и показаха за какво то не е най-хубавото решение. Всяка има своя концепция по какъв начин да стане това. Толкова години сме спорили по въпроса за смяната в пенсионния модел, за преизчисляване на пенсиите. Едва ли в идващите няколко дни ще реализираме съществено единодушие за преизчисляване на пенсиите, само че това беше една от главните тематики, по които искахме да беседваме ", разяснява още Корнелия Нинова.

Има и редица оферти във връзка с обществените ограничения, изключително що се отнася до самоосигуряващите и самонаети, които са над 200 хиляди, а служебната актуализация не планува нищо за тях, съобщи водачът на левицата.

„ Земеделските производители, които и в този момент бяха извън и предлагат разнообразни неща. Моля ви да забележим до какво единодушие за рационални оферти можем да стигнем. Много зависи от вашата експертиза, тъй като едно е ние да си спорим между тях партиите с популистки и невъзможни оферти, единствено и единствено да се хареса на някого, друго е съществени хора като вас да дадете причини и експертиза, с цел да създадем нещо рационално. Ще изслушаме всяко рационално предложение с мисъл за стопанската система и за хората, и ще създадем всичко допустимо да реализираме единодушие с другите то да бъде признато ", заключи тя.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР