За броени часове е била намерена 69-годишна жена, която се

...
За броени часове е била намерена 69-годишна жена, която се
Коментари Харесай

За броени часове: Намериха жена, загубила се в планината край Нареченски бани

За броени часове е била открита 69-годишна жена , която се е изгубила в планината край асеновградското с. Нареченски бани.

По паника в избавителната акция са били събрани кметът на селото Димитър Бакалски, ловци и служители на реда. 69-годишната жена , която отишла на отмора в курортното място, се е изгубила високо в планината . Тя не е потърпевша , като е била открита жива и здрава, часове по-късно, с помощта на бързата реакция на доброволците и униформените. Жената е гражданин на сопотското село Анево.

Улисана в диалог по телефона с щерка си , незабелязано навлязла във вътрешността в гъстата гора , достигайки до труднодостъпно дере. Докато, в един миг, мобилното устройство към този момент нямало обсег. Осъзнавайки, че се е изгубила, тя съумяла да се изкачи до място, на което да откри връзка и да потърси помощ. Позвънила на 112 , като първите указания, които получила от полицейския чиновник на РУ-Асеновград, са били да остане там, където е и да не беседва с никого, с цел да пести батерията на телефона.

Двама служители на реда неотложно са се свързали с Бакалски. Ситуацията се разиграла през миналата събота вечер /24-ти септември/. Първото позвъняване от чиновниците на реда до кмета на селото постъпило към 21:30 часа . Той, на собствен ред, потърсил помощ от Ловна тайфа №2 . Междувременно, телефонът на изгубената жена бил локализиран и по този начин станало ясно точното й местоположение – в планината сред с. Нареченски бани, кв. „ Наречен “ и с. Добралък .

Общо 8 души са се присъединили в избавителната акция, която е завършила към 01:00 часа след среднощ. Час и половина лишило на доброволния отряд, единствено в едната посока, с цел да стигне пешком до дамата в труднодостъпния терен. Когато се уверили, че тя е добре, всички дружно потеглили назад към най-близкото обитаемо място.

69-годишната жена е отправила хиляди благодарности към спасителите си, а случилото се остава в историята, като положителният образец за човешко отношение и подготвеност за оказване на помощ безплатно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР