За британското правителство продължава да бъде водещ сценарий напускането на

...
За британското правителство продължава да бъде водещ сценарий напускането на
Коментари Харесай

Напускаме ЕС след две седмици, обяви правителството в Лондон

За английското държавно управление продължава да бъде водещ сюжет напускането на Европейския съюз в нощта на 31 октомври. Сред другите цели в откритата през днешния ден сесия на Народното събрание са увеличение разноските за полиция, обучение и опазване на здравето в навечерието на предстоящите от всички предварителни общи избори.

Законодателната стратегия се съдържа в Речта на кралица Елизабет Втора, която тя произнесе през днешния ден пред общо съвещание на двете камари на Народното събрание и представители на елита на страната.

Годишното послание на монарха на процедура се сформира от държавното управление и обрисува проектите му за идващите 12 месеца. В съответния случай множеството от наличието надали ще бъде осъществено съгласно сегашните проекти, защото ще има Камара на общините с нов състав след предварителните избори. Но целите най-малко дават визия за посоката, в която мисли и ще води акцията си ръководещата Консервативна партия, разполагаща сега със солидна преднина по известност измежду гласоподавателите от близо 15 пункта пред съперниците си.

Ето главните моменти:

Брекзит - овакантяване на 31 октомври, само че и " продължаваща ангажираност със договорка с Европейски Съюз и договаряния за амбициозни бъдещи връзки въз основата на свободната търговия и приятелското съдействие ". Лондон има желание за отстрани " защитната мрежа " за двете Ирландии и да вкара нови ограничения, които да подсигуряват, че твърда граница сред тях няма да има. Планът в този момент се разисква интензивно в Брюксел, само че представители на Европейски Съюз са на мнение, че тази седмица надали ще се стигне до съглашение.

Имиграция - в предложенията се планува " завършек на свободното придвижване в английското право, с цел да се подсигурява, че до 2021 година държавното управление може да вкара нова точкова имиграционна система ". Европейските жители, пристигнали след януари 2021 година, ще бъдат обект на същия надзор, на какъвто се подлагат и жителите на трети страни. Целта е " държавното управление да сътвори единна световна имиграционна система, основана на умения ".

Околна среда - за пръв път правила за запазване на околната среда ще бъдат вкарани в английското право. Новите закони ще плануват наложителни цели за запазване на природата, а нов самостоятелен регулатор ще оценя политиките в тази област.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (760)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР