"За Бригадното командване това беше много важно учение, за което

...
"За Бригадното командване това беше много важно учение, за което
Коментари Харесай

Военни от Сухопътните войски демонстрираха добро взаимодействие на тактическото учение Пирински страж - 2020

"За Бригадното командване това беше доста значимо обучение, за което хората се готвиха близо една година. Изключително съм удовлетворен от това, което демонстрираха военнослужещите тук, на полигон "Сливница ". Това сподели началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден военачалник Николай Караиванов, който участва през днешния ден на заключителния стадий на батальонното тактическо обучение "Пирински пазач - 2020 ", оповестиха от Министерството на защитата.

Учението се е състояло от 8 до 10 септември на Учебния център "Сливница ". В "Пирински пазач - 2020 " на тематика "Механизиран батальон в нахлуване " са взели участие 330 военнослужещи от 3-ти механизиран батальон - Благоевград, с пълководец подполковник Кирил Спаневиков от състава на Бригадното командване, както и формирования от състава на 10-ти механизиран батальон - Враца, експерти от първи разследващ батальон - Свобода, военнослужещи от Националния боен комплекс "Чаралица " с подготвителна система за действителни симулации DITS и щабът на Бригадното командване.

Целта на батальонното тактическо обучение е била да се увеличи взаимоотношението на щаба и подразделенията на 3-ти механизиран батальон от състава на Бригадното командване и придадените формирования от

Сухопътните войски при водене на настъпателни бойни дейности, командване и ръководство за осъществяване на поставените задания. Офицер, осъществяващ учението, е бил командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, а шеф на учението - началникът на щаба на Бригадното командване полковник Калин Карадимов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР