За борбата с нежелания скрит добив на цифрова валута чрез

...
За борбата с нежелания скрит добив на цифрова валута чрез
Коментари Харесай

Google Chrome се очаква да има защита от скрит добив на цифрова валута

За битката с нежелания прикрит рандеман на цифрова валута посредством проникване на специфични скриптове в уеб страниците се употребяват два съществени метода: инсталиране на нова антивирусна стратегия или особено приложение, спиращо добива на криптовалута посредством уеб-браузъра на потребителите, като да вземем за пример AdBlock, а вторият – посредством изцяло изключване на JavaScript в настройките на браузъра.

Сега се появиха данни, че Гугъл има намерение да вгради предпазен механизъм против рандеман на криптовалута, непосредствено в своя браузър. Засега тази информация не е публично доказана.

Концепцията за сходна отбрана бе упомената от експерта на Гугъл Оян Уафи, която я разиска на известен конгрес за Chromium разработчици. “Ако уеб-сайтът употребява повече от избрани хх% процесорни запаси в продължение на yy секунди, то в този случай изолираме уеб-страницата в режим на спестовност на сила, а на потребителя изпращаме известие, което му дава опция да изключи този пестелив режим. Ако разделът в икономичния режим не е деен, прекратяваме осъществяването на каквито и да е процеси в него. Можем да изберем xx и yy да вземем за пример 100% и 60 секунди. Този способ би предпазил браузъра, в случай че в страницата има скрипт за рандеман на цифрова валута“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР