За борба с глупавия национализъм, призова в последното си слово

...
За борба с глупавия национализъм, призова в последното си слово
Коментари Харесай

Последната реч на председателя Юнкер: Влиянието на ЕС по света намалява

За битка с " глупавия шовинизъм ", прикани в последното си слово пред Европейския парламент в качеството си на ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Той бе посрещнат от множеството от присъстващите в залата евродепутати на крайници и с ръкопляскания и направи преглед на постигнатото по време на мандата на ръководената от него. Говори и за своите разочарования и паники.

Постиженията

Сред достиженията на ръководената от него Европейска комисия той уточни приемането на нови правила за командированите служащи, тъй че да се получава еднообразно възнаграждание за един и същи труд, положен на едно и също място. Постижение по неговите думи е и намирането на решение по въпроса с стопанската система на Гърция. " Възвърнахме достолепието на гръцкия народ ", съобщи Юнкер.

В региона на стопанската система Юнкер регистрира като добър резултат сключването на 15 нови двустранни търговски съглашения и разкриването на един милион работни места в Европейски Съюз с помощта на новия капиталов проект на комисията. Ръководената от него Европейска комисия е предложила 84 на 100 по-малко законодателни промени в съпоставяне със своите прародители, съобщи още той.

Спасяването на стотици хиляди мигранти в Средиземно море в последните години също бе посочено от него като факт, с който се гордее. Юнкер прикани Африка да не бъде обсъждана единствено през призмата на миграцията. По неговите думи африканският континент няма потребност единствено от европейска благотворителност, а от съпричастие и съдействие, основаване на работни места. Можеше да бъде по-добре, в случай че бяха възприети всички оферти на Европейска комисия за разселването на мигрантите и за промени в разпоредбите за миграцията, добави той.

Разочарованията

Липсата на прогрес по въпроса с обединяването на Кипър, неуспехът на договарянията за съглашение с Швейцария, както и за основаването на банков съюз със споделена отговорност за влоговете на европейските жители са разочарованията на Юнкер от мандата му отпред на Европейска комисия, които той показа през днешния ден пред евродепутатите. Той прикани отсега нататък Съветът на Европейски Съюз да може да приема решения в региона на външната политика не с единогласие, а с болшинство.

Тревогите

Влиянието на Европейски Съюз по света понижава. Най-големият международен принос на Европейски Съюз е опазването на мира на нашия континент. Трябва да се гордеем с мира в Европа, тъй като в последното столетие тук имаше кръвопролитни войни. Трябва да притеглим младите в диалога за мира и войната, тъй като другояче уроците от предишното ще бъдат забравени, прикани Юнкер.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР