За БНР сме си свършили работата. Това каза председателят на

...
За БНР сме си свършили работата. Това каза председателят на
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: За БНР сме си свършили работата

За БНР сме си свършили работата. Това сподели ръководителят на Държавна организация „ Национална сигурност “ Димитър Георгиев пред публицисти в Народното събрание, съобщи „ Фокус “.

„ Предоставили сме информация на прокуратурата “, добави Георгиев.

Припомняме, че във връзка прекъсването на лъчение на стратегия „ Хоризонт “ на БНР основният прокурор Сотир Цацаров разпореди неотложно осъществяване на инспекция за аргументите.

Спирането е било с пояснение за авансово планувана техническа профилактика. ДАНС е изпратила до основния прокурор писмо-справка за основаната по този метод заплаха за застрашаване на националната сигурност, поради статута на БНР като стратегически обект.

БНР е стратегически обект за националната сигурност по подкрепяне и запазване на жителите, при положение на нужда от известяван и предупреждаване на популацията при бедствия, повреди и рецесии.

Проверката е предоставена на ДАНС, Съвет за електронни медии и КРС и се прави под директното управление на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

На всеки от тези органи са сложени съответни задания, като още в границите на днешния ден органите на ДАНС е разпоредено снемане на пояснения от генералния шеф на БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР