За безплатни лекарства за всички деца до 14-годишна възраст и

...
За безплатни лекарства за всички деца до 14-годишна възраст и
Коментари Харесай

БСП настоява за безплатни лекарства на децата

За безвъзмездни медикаменти за всички деца до 14-годишна възраст и за понижаване на Данък добавена стойност върху медикаментите на 9%, настоя Българска социалистическа партия с оферти, импортирани за второто четене на измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане. При дебатите Георги Гьоков прикани за понижаване на данъчната ставка на 5% за месо, мляко, яйца, брашно и артикули от брашно. Той се стимулира, че по този начин питателните артикули ще станат налични за повече хора, само че посредством поощряване на родното земеделие и хранително-вкусовата индустрия.

Българска социалистическа партия предложи всички хора до 26 години да бъдат освободени от налог върху приходите. Социалистите приканиха още за необлагаем най-малко от 500 лева за всяко дете, ненавършило 18 години. Предложенията са част от различния бюджет на левицата.

" Явно не ви тормози, че България се топи годишно приблизително с сред 60 и 40 хиляди души. Не желая да сме на дъното. Искам да имаме такава данъчна политика, в която младежите да имат благоприятни условия за по-високи приходи ", обърна се към ръководещите Надя Клисурска. " Няма по какъв начин да не ни стряскат цифрите, че 80% от българите едвам оцеляват. Младите и дейните хора би трябвало да бъдат подкрепени ", акцентира тя.

Призивът на социалистите за поддръжка на младежите обаче не беше чут от болшинството и предложенията на Българска социалистическа партия бяха отхвърлени.

Не беше признато и предлагането ваучерите, които се раздават за храна, да важат и за нощувки. Искаме да дадем опция за избор на служащите защо да харчат ваучерите, изясни Христо Проданов. По думите му сега те се харчат за храна в огромните търговски вериги. Проданов акцентира, че ваучерите са на стойност 1500 лв. на година, които са задоволителни фамилията да заплати лятната си отмора в някой от българските курорти.

Отхвърлено беше предлагането на Движение за права и свободи да не се събират месечни такси от родителите и настойниците за детски ясли и градини. Текстът беше подсилен от Българска социалистическа партия с аргумента, че тази мярка ще коства единствено 66 млн. лв., а ще подкрепи младите фамилии.

С промени в Закона за корпоративното подоходно облагане се променят Законът за налозите върху приходите на физическите лица, Законът за локалните налози и такси, Законът за Данък добавена стойност. Измененията влизат в действие от следващата година. Дебатите не престават и през днешния ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР