За безплатен билет за пътуване с влак в Европа могат

...
За безплатен билет за пътуване с влак в Европа могат
Коментари Харесай

Търсят се 18-годишни за безплатно пътешествие с влак в Европа

За безвъзмезден билет за пътешестване с трен в Европа могат да аплайват 18-годишните в интервала от 12 до 26 юни, оповестиха от БДЖ във вторник. Българските железници са сътрудник
на европейската самодейност " Открий Европа ", по която 15 хиляди младежи от Европейския съюз могат да подкрепят реализирането на фантазията си за европейска обиколка.

Бъдещите пътешественици ще бъдат определени посредством открит конкурс всред всички жители на Европейски Съюз, родени в интервала 2 юли 1999 година - 1 юли 2000 година Кандидатстването става по електронен път на уеб страницата на самодейността DiscoverEU. Възможна е и групова поръчка за пътешестване до пет души, родени в посочения интервал, която се прави от един от тях, само че в този случай участниците нямат право да аплайват за самостоятелни пътувания или в случай че са създали това, се изключват автоматизирано от състезанието.

Пътешествието може да е до една страна или да е тур до най-вече четири страни от Европейски Съюз като е за предпочитане претендентите да показват съответен график на пътешествието по дни и градове, с цел да може при утвърждение от страна на Европейска комисия да се възнамерява закупуването на билетите, което ще се прави от външна компания. Избраните участници не би трябвало никога да резервират билетите си сами, нито посредством друга туристическа организация, защото средствата за билети, закупени настрана, няма да бъдат възобновени, прецизират от самодейността.

Кандидатите може и да не посочат съответен график за пътешестване, а при утвърждение той да предстои на координиране.

Пътешествието би трябвало да се организира в интервала 9 юли – 30 септември 2018 година Предвиденият за билети с трен втора класа европейски бюджет е 12 млн. eвро и проектите са да се покрият разноски за пътешестване с железница до 255 евро на човек. Всички останали разходи по пътуването – за настаняване, храна, застраховки и други са за сметка на претендентите.

Пътешествието може да продължи най-вече 30 дни и до момента в който трае младежите стават посланици на самодейността и ще би трябвало да споделят своите прекарвания, завършения и фотоси от пътуването в обществените мрежи и да изнесат презентация в своето учебно заведение или локална общественост. Ще бъде основана група във Фейсбук, към която участниците ще могат да се причислят. Младите пътешественици ще би трябвало също по този начин да попълнят анкета, изпратена от външния реализатор на Европейската комисия след края на пътуването.

Финансираните от Европейска комисия пътешественици ще могат да вземат участие и във фотоконкурс, в който ще бъдат определени 5 спечелили.

Цялата процедура по желание на младежите, които желаят да завоюват безвъзмезден билет за трен, ще се организира онлайн. След като мейлът на претендентите бъде доказан и те попълнят персоналните си данни и информацията за мечтаното пътешестване, искащите ще вземат участие във викторина от 5 въпроса по отношение на Европейската година на културното завещание през 2018 година, самодейностите на Европейския съюз, ориентирани към младежите, и изборите за Европейски парламент. Ще има и спомагателен въпрос за интереса, който тази самодейност ще провокира измежду младежите. Тези отговори ще са водещи за класацията на победилите 15 хиляди младежи. Избраните ще бъдат известени за това сред 29 юни и 6 юли. Ще има обаче и аварийна листа и в случай че парите за влаковите билети за предпочетените претенденти са по-малко от бюджета, или някои от тях се откажат от пътуването, средствата ще се насочат към запасите. Всеки месец ще излиза наяве дали има освободени средства.

Участие в самодейността " Открий Европа” към този момент са декларирали над 30 железопътни компании, опериращи в Европа, измежду тях е и БДЖ.

Идеята за безвъзмездни жп юношески пътувания е на германците Винсънт-Имануел Хер, Мартин Шпеер и австрийския публицист Роберт Менасе. Те я стартират за първи път през 2014 година Впоследствие я разискват с представители на Европарламента и Еврокомисията и провеждат петиция за реализирането на плана. Европейските политици го поддържат и през днешния ден той към този момент е реалност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР