За белгийците отминаването на лятото не е повод за тъга,

...
За белгийците отминаването на лятото не е повод за тъга,
Коментари Харесай

В Белгия осветиха нова внушителна бирена продукция

За белгийците отминаването на лятото не е мотив за горест, а за " поливане " на положителните мемоари и страсти с доста бира. В среднощ приключи един от най- обичаните за кралството фестивали - Бирения. Освен дегустацията на питие, участниците участваха и на внушителното освещаване на новата бирена продукция. Церемонията се състоя в катедралата " Свети Михаил и Света Гудула " в Брюксел.

Белгийската колегия на пивоварите, позната още като Ордена на рицарите на пивоварското весло, уважи своя патрон в обичайни костюми и съпроводени от музиканти в Деня на пивовара.

По време на церемонията в катедралата " Свети Михаил и Света Гудула " в Брюксел, католически духовник освети бирено буре. Ритуалът е част от традиция, датираща от 11 век. Легендата гласи, че феодален духовник осветил пивоварна, чиято бира по знамение излекувала локалните от чумата.

Според един от представителите на Ордена на рицарите, церемонията дава опция за всички белгийски пивовари да се съберат и да обменят опит.
Ван Маделин - рицар от Ордена на пивоварското весло: Целта на церемонията е да покажем, че следва една доста хубава година за производството на бира, през която ще дебютират доста нови пивоварни и разнообразни бири. Но също по този начин, с този обред отдаваме респект и на обичайното питие. На малко, по този начин отпразнуваме белгийската бира и демонстрираме обичта си към нея.
Белгийските монаси стартират да варят бира преди повече от хилядолетие, а през днешния ден производителите в страната са над 150, които създават от мощни тъмни бири до плодов eл.
Хавиер Бирло - основен пивовар: Това е най-хубавата бира в света, чието производството почита качеството повече от всичко и цялата история на пивоварстово в Белгия.
Церемонията беляза началото на обичайния " Белгийския бирен фестивал ", по време на който посетителите имаха опция да дегустират над 1100 разнообразни типове питие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР