За бързи преговори със социалдемократите за нова голяма коалиция настоя

...
За бързи преговори със социалдемократите за нова голяма коалиция настоя
Коментари Харесай

Меркел настоява за бързи преговори със социалдемократите

За бързи договаряния със социалдемократите за нова огромна коалиция настоя през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел. Миналата седмица конгресът на Социалдемократическата партия реши да изследва опциите за следващо ръководство с християндемократите. В сряда се чака първата среща сред двете партии, от която би трябвало да стане ясно кой и по какъв начин ще ръководи в Берлин през идващите четири години.

Ангела Меркел резервира безмълвие, с цел да изчака решението на социалдемократите, които извървяха сложен път от желанието си да останат в съпротива до присъединяване в проучвателни диалози за поредна коалиция с християндемократите. Днес тя косвено поддържа този сюжет, откакто даде ясно да се разбере, че не би желала да оглави държавно управление на малцинството с плаваща парламентарна поддръжка: Водещ за нас е въпросът каква Германия желаеме и от каква Германия има потребност Европа? Единодушни сме на мнението, че Германия има потребност от устойчиво държавно управление като причина за политическа отговорност – както в страната, по този начин и в Европа и света.

По думите ѝ, устойчиво ръководство в Берлин е от историческа значимост на фона на идните значими решения в Европейски Съюз и изборите за Европейски парламент през 2019 година С това е склонен и ръководителят на социалдемократите Мартин Шулц, който бе подсилен от партийния конгрес за начало на диалози с партията на Ангела Меркел. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР