За Банско туристическият пазар във Великобритания е особено важен. След

...
За Банско туристическият пазар във Великобритания е особено важен. След
Коментари Харесай

4000 британци притежават имоти в Банско

За Банско туристическият пазар във Англия е изключително значим. След пандемията той се възвръща и броят на туристите през 2023 година е бил съвсем 20 хиляди души. Освен това парцелите, притежавани от жители на короната в Банско, са към 4000, което прави забележителен делът им в местата за настаняване. Това сподели кметът на Банско Стойчо Баненски на традиционната среща на общинското управление с представители на Британското посолство в София, институции и компании, които имат отношение към образуване и сигурността на престоя на туристите от Англия.

Кметът подчертава върху политиката на общинското управление за фрапантно ограничение на сивия бранш в предлагането на всички типове туристически услуги, тъй като това ощетява общинския бюджет и всички правилно работещи в сектора.

Зам.-посланик Лиз Чапман изрече признателност за потребното съдействие и положителната организация в Банско, вследствие на която случаите и проблемите с жителите на Обединеното кралство са сведени до най-малко.

В полемиката участваха Лиз Чапман - зам.-посланик, Ралица Дудекова – вицеконсул, Джеймс Хюс – почетен консул на Англия в Банско, маркетинг шефът на „ Юлен " АД Иван Обрейков, доктор Божикова – шеф на МБАЛ-Разлог, началникът на РПУ Банско – гл.инсп. Кирил Стоянов, длъжностни лица и представители на туроператорските компании Balkan Holydays и Crystal. Домакини на срещата бяха кметът на община Банско Стойчо Баненски, Сашка Въчкова – зам.-кмет и секретарят Иван Докторов.

Целта на срещата бе да се подхващат превантивни ограничения за попречване на катастрофи по време на ваканцията на туристите от Англия в Банско, както и стиковане на дейностите в проблематични обстановки.

Въз основа на получените по време на диалога данни и рекомендации, дипломатическата работа в София ще актуализира информацията, която пътуващите за България получават, за измененията в Закона за придвижване по пътищата и Наказателния кодекс, медицинските услуги, застраховките и навременната резервация на туристически услуги за пиковите интервали на сезона, осведоми вестник „ 24 часа “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР