За българската страна и регионалното министерство приоритет е третият мост

...
За българската страна и регионалното министерство приоритет е третият мост
Коментари Харесай

Министър Нанков: Най-рано след 4 години ще има нов мост над р. Дунав

За българската страна и районното министерство приоритет е третият мост над река Дунав да бъде още веднъж при Русе-Гюргево, съобщи министър Николай Нанков след срещата си с вицепремиера на Румъния Паул Станеску в Русе. Той обаче предизвести, че новото оборудване, в случай че бъде утвърдено, може да стане факт най-рано след 4-5 години.


Нанков напомни, че построяването на втория мост при Видин-Калафат е траяло цели 12 години.

Българското и румънското районно министерство до един месец основават работна група, която логистично ще приготви трите вероятни плана за нов мост над река Дунав. По думите на министър Нанков, би трябвало да се работи редом по трите плана за строителство на нови мостове - при Силистра - Кълъраш, при Никопол - Турну Мъгуреле и при Русе - Гюргево. За първите две места към този момент имало направени предпроектни изследвания.
Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: При Русе и Гюргево ще е третата точка, третият мост и може би от българската страна това е най-приоритетния като справедливи предпоставки на база на директни товаропотоци, на база на обстоятелството, че е ситуиран на транспортен кулоар. Споменах 10 до 15 % растеж на колите на годишна база - приказваме към този момент за 4 800 до 5000 тежкотоварни автомобила на Дунав мост Русе - Гургево на денонощие. Ако следваме единствено икономическата логичност, мостът Русе - Гюргево е неоспорим любимец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР