За „българската следа в SpaceX“ публикува пост във Фейсбук нашата

...
За „българската следа в SpaceX“ публикува пост във Фейсбук нашата
Коментари Харесай

Българска следа в SpaceX! Вижте кои са българите, които стоят до Илон Мъск!

За „ българската диря в SpaceX “ разгласява пост във Facebook нашата сънародничка Ваня Божилова Крамер.

“Понеже през днешния ден всички гледаме нагоре и мечтаем за нововъведения и технологии за по-добро бъдеще. Ей това момче, което седи до Илон Мъск, се споделя Кико Дончев и е Director, Dragon Ground and Launch Operations (директор на наземни интервенции и подготовка за изстрелване). Той е малко над 30 години, а съгласно Linkedin профила му работи в SpaceX от 9 години и 11 месеца “, написа Крамер.

И продължава: татко му Асен Дончев е прочут наш математик. Знам, че има и още българи в SpaceX, измежду тях и едно момиче от Синсинати. Не знам за вас, само че аз съм щастлива!”

Снимката е от 30 май 2020 година, прецизира авторката на поста.

Орлин Велев е част от екипа, отговарящ за структурната непоклатимост на корабите на „ Спейс екс “. Той е част от компанията от 3 години. Учил е в университета „ Джорджия Тех “ със компетентност „ Машинно инженерство “. След завършването прави докторантура по компютърни науки в „ Джорджия Тех “.

Макар и с няколко дни забавяне, откакто на 27 май изстрелването беше анулирано поради неприятното време, галактическият транспортен съд „ Крю Дракон “ на „ Спейс Екс “ на Илон Мъск потегли нощес към Международната галактическа станция с астронавтите Дъглас Хърли и Робърт Бенкен.

Часът на изстрелването на Dragon, който беше инсталиран върху ракета-носител „ Фалкън “, беше тъкмо избран, с цел да може американците сполучливо да се скачат с МКС, която минава над Земята с 27 000 км/ч.

Първата пилотирана задача на НАСА от 9 години насам сполучливо излетя от галактическия център „ Кенеди “ във Флорида.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР