За България Република Северна Македония е болната тема. Това заяви

...
За България Република Северна Македония е болната тема. Това заяви
Коментари Харесай

Служебният външен министър иска Северна Македония да изпълнява договорите, които подписва

За България Република Северна Македония е " болната тематика ". Това съобщи служебният външен министър Светлан Стоев отговор на въпрос до каква степен е отворен пътят на Скопие към Европейския съюз по време на Словенското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Стоев акцентира, че влизането на Северна Македония в Европейски Съюз не зависи единствено от желанието на Европейски Съюз. Трябва да има и показани и потвърдени дейности от Скопие, с цел да бъдат освен уверени европейските сътрудници, само че и България, че те имат предпочитание да се вземат решение проблемите, които съществуват и пречат на страната ни да даде зелена светлина, посочи Стоев.
 Матю Палмър: Убеден съм, че ще бъде реализирано решение сред София и Скопие Матю Палмър: Убеден съм, че ще бъде реализирано решение сред София и Скопие
" Убеден съм, че сред София и Скопие ще бъде реализирано решение по въпроси, които блокират напредъка на Северна Македония към участие...

Служебният външен министър смята, че връзките ни със Северна Македония би трябвало да се възстановяват, само че и би трябвало да се дадат гаранции, че подписаните от Скопие контракти ще бъдат изпълнявани в бъдеще посредством преговорната рамка за влизане в Европейски Съюз. Доколко откровени са нашите съседи за извършване на уговорките към нас и към останалите страни, попита Стоев.

" Краткият път е двустранният път, а дългият път е когато би трябвало да се мине през всички държави-членки, с цел да се получи диалог, който да удовлетворява България ", безапелационен беше Стоев. Когато забележим осъществяването на тези условия, нещата ще бъдат разнообразни, увери министърът.

Това, което виждаме в езика на ненавист, който се прокарва от някои политически сили и представители на юношески придвижване не диалект в тази тенденция. Ние не сме чули някакво разграничаване за това, което бе казано. Дайте си сметка какъв брой е обидно това нещо и аз от време на време запитвам те биха ли се съгласили, в случай че е казано нещо от тяхна прилежаща страна, попита Стоев.

На него би му се желало да има резултат по време на Словенското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Ние чакаме от македонската страна предприемане на дейности във връзка с клаузи, подписани през 2017 година За някои от тях 4 години не можем да разберем за какво не се извършват, недоумява Стоев.
 Проф. Трендафилов от РСМ: Скопие залага на омразата и не желае да огледа истината в очите Проф. Трендафилов от РСМ: Скопие залага на омразата и не желае да огледа истината в очите
Объркан съм каква еднаквост пази държавното управление в Скопие, нямам потребност то да пази моята еднаквост. Крият истината отпреди 10...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР