За България остава основен приоритет присъединяването ни към Шенгенското пространство.

...
За България остава основен приоритет присъединяването ни към Шенгенското пространство.
Коментари Харесай

Донев към Нехамер: За България остава основен приоритет присъединяването към Шенген

" За България остава главен приоритет присъединението ни към Шенгенското пространство. Надявам се, че днешното Ви посещаване ще способства за позитивното развиване на този приоритет за България ". Това съобщи на брифинг пред медиите служебният министър председател Гълъб Донев след срещата с федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер.

Двамата разговаряха в Министерския съвет за двустранното съдействие, както и други тематики от съвместен интерес на двете страни. 

„ Това ще бъде значим подтик за връзките сред България, Австрия и целия Европейски съюз. Считаме, че в наш общ интерес е да решаваме проблемите, свързани с повишен миграционен напън към Европейския съюз, както и да работим за подсилване на доверието и сигурността на Шенгенското пространство. Приемането на България в Шенген ще обезпечи по-силно икономическо съдействие, само че също по този начин и по-добра отбрана на външните граници. Това още веднъж е в интерес както за България, по този начин и за Австрия, по този начин и за всички страни членки “, сподели Гълъб Донев./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР