За България остава основен приоритет присъединяването към Шенгенското пространство. Надявам

...
За България остава основен приоритет присъединяването към Шенгенското пространство. Надявам
Коментари Харесай

Донев към австрийския канцлер: Влизането в Шенген остава основен приоритет за България

За България остава главен приоритет присъединението към Шенгенското пространство. Надявам се, че вашето посещаване ще способства за това, съобщи министър председателят Гълъб Донев на взаимен брифинг с австрийския канцлер Карл Нехамер.

" България преглежда република Австрия като обичаен стопански сътрудник. Приема австрийския народ като непосредствен. Уверен съм, че визитата ви ще докара до скрепяване на връзките ни. От общ интерес е да решаваме проблемите с незаконния напън, както и да работим за подсилване на доверието и сигурността в Шенген. Приемането на България ще обезпечи по-силно икономическо съдействие и по-голяма отбрана на границата. В тази връзка приветстваме съгласуването на проекта за деяние, който специалисти от двете страни обсъждаха през последните няколко дни. Той ще способства за секване на незаконната миграция и ще поддържа съдействието на страните ни ", добави той.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Австрия ще поддържа пред Европейска комисия желаните от България 2 милиарда за укрепване защитата на границата.

Карл Нехамер от своя страна уточни, че австрийски предприятия са извънредно мощно стопански показани в България, а българският пазар на труда и като цяло страната ни е доста забавна дестинация за австрийските компании.

Той изясни, че решението на Австрия, дружно с това на нидерландската страна, е, че има проблеми в Шенгенското пространство. Нехамер съобщи, че тези граници би трябвало да бъдат надеждна отбрана. „ Имаме над 100 000 бежанци от Украйна и още толкоз незаконни мигранти, които са открити при нас ", сподели още той.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР