За България остава основен приоритет присъединяването към Шенгенското пространство. Надявам

...
За България остава основен приоритет присъединяването към Шенгенското пространство. Надявам
Коментари Харесай

Донев към австрийския канцлер: Влизането в Шенген остава основен приоритет за България

За България остава главен приоритет присъединението към Шенгенското пространство. Надявам се, че вашето посещаване ще способства за това, заяви министър председателят Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. на взаимен брифинг с австрийския канцлер Карл Нехамер.

" България преглежда република Австрия като обичаен стопански сътрудник. Приема австрийския народ като непосредствен. Уверен съм, че визитата ви ще докара до скрепяване на връзките ни. От общ интерес е да решаваме проблемите с незаконния напън, както и да работим за подсилване на доверието и сигурността в Шенген. Приемането на България ще обезпечи по-силно икономическо съдействие и по-голяма отбрана на границата. В тази връзка приветстваме съгласуването на проекта за деяние, който специалисти от двете страни обсъждаха през последните няколко дни. Той ще способства за секване на незаконната миграция и ще поддържа съдействието на страните ни ", добави той.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Австрия ще поддържа пред Европейска комисия желаните от България 2 милиарда за укрепване защитата на границата. 

" Австрия няма да остави България и Румъния по пътя към присъединението към Шенген. Повече средства от Европейска комисия би трябвало да бъдат отпуснати за защита на външната граница - 2 милиарда евро за техническо съоръжение, с цел да бъде предпазена външната граница на ЕС откъм Турция и Гърция. Надяваме се да получим поддръжка. Става въпрос за взаимност. Защитата на българската външна граница значи и отбрана на австрийската граница ", уточни от своя страна австрийският канцлер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР