За България Канада е пример за изключително развита индустриална държава

...
За България Канада е пример за изключително развита индустриална държава
Коментари Харесай

България трябва да се възползва в пълна степен от СЕТА

За България Канада е образец за извънредно развита индустриална страна с висок витален стандарт, натурален съдружник и сътрудник, с който споделяме общи полезности и сходни позиции по редица основни световни и районни въпроси. Двете страни дружно, един до друг, поставят старания за намиране на верните решения на въпросите от интернационалния дневен ред за подсилване на мира и отстояване на демокрацията, правовия ред и хуманността в лицето на все по-непредсказуемите районни и световни провокации в областта на сигурността. Организирането на сегашния бизнес конгрес в навечерието на Българското председателството на Съвета на Европейски Съюз е мощен сигнал както за взаимния блян за активизиране на двустранното съдействие в региона на стопанската система и търговията, по този начин и за смисъла, което се отдава на разговора в границите на стратегическото партньорство ЕС-Канада ". Това съобщи заместник-министър Георг Георгиев на първия по рода си Българо-Канадски бизнес конгрес "Защо Канада? ".

Георгиев подчертава върху това, че с подписването на Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение (CETA) и Споразумението за стратегическо партньорство (SPA) връзките сред Европейски Съюз и Канада са навлезли в нова епоха. "Тези съглашения основават нова, по-благоприятна политическа, правна и икономическа рамка за задълбочаване на съдействието сред Брюксел и Отава, като в това време разкриват доста нови благоприятни условия за обособените страни членки. От тях може и следва да се възползва в цялостна степен и нашата страна, която като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз ще работи за ефикасното им осъществяване ", добави заместник-министърът.

Той акцентира, че такива конгреси са нужната платформа, на която да се изяснят механизмите за реализирането на тези неизползвани до момента благоприятни условия на двустранното партньорство, да се разсеят страховете от неизвестността и рисковете, както и да се излъчат послания, че разговорът и съдействието, а не протекционизмът са методите за справяне с провокациите на напредъка.

Бизнес форумът е проведен със съдействието на посолството на Канада в Букурещ, което е акредитирано и за България, Канадско-Българската бизнес мрежа, Националната бизнес мрежа и Българската търговско-промишлена палата.

Основна цел на събитието е да разкрие пред българските бизнесмени какви са опциите тяхната продукция да се осъществя на канадския пазар, какви са позитивните страни от подписването на комерсиалното съглашение сред Европейски Съюз и Канада и да показа най-големите канадски вложения в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР