За България, както и за ЕС, Турция е стратегически партньор

...
За България, както и за ЕС, Турция е стратегически партньор
Коментари Харесай

Турция е стратегически партньор, увери Борисов вътрешния министър Сойлу

" За България, както и за Европейски Съюз, Турция е стратегически сътрудник - другарска прилежаща страна, съдружник в НАТО и значим сътрудник в региона на сигурността и публичния ред. Стабилното и стабилно развиване на двустранните връзки е приоритет на българската политика ".

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, който е на посещаване в София, осведомиха от Министерския съвет.
 Турция признава Македония с конституционното й име
Турция признава Македония с конституционното й име

Анкара чака присъединението на Македония към НАТО " без повече отсрочване "

Борисов и Сойлу разискаха съдействието в областта на сигурността , ограничение на миграционния напън, битката с контрабандата и проведената престъпност.

България е подготвена да разшири и задейства контактите с Турция на професионално равнище сред обособените структури на двете министерства със сходни функционалности, сподели министър председателят на България.

" Към момента сполучливите ни реализации са най-вече по линия на наркотрафика и контрабандата на артикули. Бихме желали да развиваме самодеен продан на информация по всички предпочитани линии ", разясни той.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу сподели, че в момента районът е изправен пред доста провокации . Той даде висока оценка на равнището на съдействие в региона на сигурността, което България и Турция са построили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР