За България е важно да е член на ОИСР не

...
За България е важно да е член на ОИСР не
Коментари Харесай

Радев: Да влезем в ОИСР не означава да станем част от Клуба на богатите

За България е значимо да е член на Организацията за икономическо сътрудничество и раз не е просто да бъдем чат от Клуба на богатите, а че процесът по участието ще ни даде опция да изпълним на високо равнище нужните промени, с които да модернизираме страната , да създадем по-добър бизнес климат, да ускорим икономическия напредък, да сътворяваме нови работни места, само че да и имаме по-голяма упоритост за по-високи стандарти за високо качество на институциите, на общественото ръководство, на обучение, опазване на здравето, на господство на правото и ефикасна работа на правосъдната система.

Това съобщи президентът Румен Радев след среща с генералния секретар на на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Матиас Корман .
 Правителството направи още една стъпка към приемането ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Правителството направи още една стъпка към приемането ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Възможни са промени в законодателството, в случай че се наложи

По думите му, влизайки в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще имаме опция да се съизмерваме с другите развити страни, да заимстваме от тях по-добри печеливши практики - по какъв начин по-добре да организираме обществено-политическия живот у нас и по какъв начин да имаме по-конкурентна стопанска система. При съставянето на служебното държавно управление доста ясно заявих, че би трябвало да се работи по този начин, че България не би трябвало да остава в периферията на Европа и в страни от развитите страни, подсети президентът.
 България - на старта за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз
България - на старта за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Зам.-министър Велислава Петрова и зам.-министър Ивайло Яйджиев участваха

Радев поздрави служебния си кабинет - наред с преодоляването на рецесиите и законите за Плана за възобновяване и резистентност, кабинетът на Гълъб Донев съумял да завърши първичния меморандум , който следва да бъде одобрен от Министерски съвет и да бъде изпратен в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Това е извънредно значим документ и нашата самокритика доколко нашите политики, закони и практики подхождат на верните принадлежности на организацията, означи той.

Президентът уточни, че занапред ще стартира същинската част в диалозите за участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. В този развой можем да разчитаме на експертната помощ на организацията, тъй че по-най-добрия метод да организираме нужните промени в България, безапелационен бе Румен Радев и добави, че България постоянно ще разчита на поддръжката на Корман.
 Създават 25 тематични групи по присъединението ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Създават 25 тематични групи по присъединението ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Предстои ужасно доста работа, по думите на зам.-министър Костадин Коджабашев

Той увери, че в президентската институция ще има приемственост за нашето участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и задачите, които би трябвало да бъдат реализирани от България.

Румен Радев благодари на Корман за поддръжката и неговият важен принос за отблокиране на процеса на разширение на организацията. За България участието в Организацията за икономическо сътрудничество и раз е стратегически приоритет, в който има консенсус и цялостна последователност сред институциите. България интензивно сътрудничи с Организацията за икономическо сътрудничество и раз, взе участие в разнообразни начинания и това е ясно доказателство, че споделяме полезностите и правилата, към които се гради общността на страните в организацията, сподели президентът.
 Правителството задвижи присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Правителството задвижи присъединението към Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Държава не се управлява с хаштагове, изострен бе Гълъб Донев

" Ние имаме упоритостта и готовността за намирането на решения по значими тематики от световния дневен ред, както и за одобряване на стандартите на организация на районно и световно ниво. В днешната комплицирана геополитическа обстановка, предизвикана от войната на Русия против Украйна, е значимо да имаме мощна общественост от страни, които отстояват многостранната народна власт и учреденият на правила интернационален ред ", акцентира президентът.

От своя страна Матиас Корман уточни, че Организацията за икономическо сътрудничество и раз има дълга, положителна и градивна връзка с България. В момента сме в развой на пренасяне и прекосяване на последващо ниво, надявайки се, че България ще се причисли към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, сподели Корман. Той гледа на това като на положителен опит към смяна, само че има доста неща, които са на дневен ред в Европа. Организацията за икономическо сътрудничество и раз е организация на еднаквомислещи страни, спазващи разнообразни стандарти, които са изключителни значими, посочи Корман.
 Правителството задвижи процедурите по присъединението ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Правителството задвижи процедурите по присъединението ни към Организацията за икономическо сътрудничество и раз

Отпускат се 80 000 лева за образования на участниците в Междуведомствения координационен механизъм

По думите му основното е, че най-хубавите практики и политики да могат да бъдат споделяни с други страни, които са членки в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Можем да дадем препоръки на България за реализиране на най-хубавите резултати. Вярваме, че можем да допринесем за промените в България, само че и тя може да способства в фамилията на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, подпомагайки другите страни да бъдат допустимо най-хубави, безапелационен бе той.

Корман има вяра, че може да има доста положителни политики за по-добър живот. Има доста провокации пред нас, само че постоянно сме по-добре готови да се оправим с тях, в случай че страните са на една и съща мисъл и, които могат да способстват за Организацията за икономическо сътрудничество и раз, и Организацията за икономическо сътрудничество и раз да способства за тях, сподели още той.

Матиас Корман е в София за присъединяване в срещата на министрите на външните работи на страните членки на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ), която България ръководи тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР