За България е важно да бъде запазено финансирането на традиционните

...
За България е важно да бъде запазено финансирането на традиционните
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Многогодишната финансова рамка преди всичко е сбор от политики

За България е значимо да бъде непокътнато финансирането на обичайните политики за кохезия и обща селскостопанска политика. Те са значими за доближаването и насърчаването на икономическия напредък.

Това съобщи в Брюксел националният представител от ГЕРБ и ръководител на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, оповестиха от пресцентъра на партията.

Тя взе участие в среща сред политическата група на ЕНП с представители на националните парламенти от партиите-членки на ЕНП.

Менда Стоянова разяснява, че би трябвало да се търси баланс сред обичайните политики и новите такива като Европейския фонд за защита, Дигиталния пазар и други „ Необходим е консенсус за задачите, които желаеме да реализираме в общия ни европейски дом.

Многогодишната финансова рамка на първо място е общ брой от политики, а след това пари и разпределението им. Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз, България ще постави старания за постигането на забележителен прогрес в диалозите за Многогодишната финансова рамка, тъй като в противоположен случай рискуваме закъснение и загуба на 1-2 години от новия програмен интервал “, означи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР